ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η ειδική γραμματέας προστασίας των ζώων συντροφιάς και ο Δήμαρχος Κορινθίων σε κοινή γραμμή

Συμφωνία σε καίρια σημεία σημειώθηκε σήμερα, μεταξύ της ειδικής γραμματέως του ΥΠΕΣ για την προστασία των ζώων συντροφιάς και του Δημάρχου Κορινθίων αναφορικά με τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης και προστασίας των ζώων.

Η σημερινή παρουσία της κ. Μαριάνθης Δημοπούλου, ειδικής γραμματέως του υπουργείου εσωτερικών για την προστασία των ζώων συντροφιάς στο δημαρχείο της Κορίνθου και η συμμετοχή της σε ευρύτατη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Καρασάββα παρουσία των εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων ήταν ένα ακόμα βήμα, μια ακόμα ενέργεια στην κατεύθυνση λύσεων.

«Καλωσορίσω την κ.Δημοπούλου στον δήμο μας, είναι ο πρώτος δήμος που επισκέπτεται στα πλαίσια των καθηκόντων της και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι έχουμε να επιδείξουμε ένα σημαντικό 2ργο στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων και της φροντίδας ζώων. Στα αποτελέσματα αυτά είναι μεγάλη η συμβολή των εθελοντών και των φιλοζωικών οργανώσεων και τους ευχαριστώ θερμά και από αυτό το βήμα « ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

«Χαίρομαι που ξεκινώ τις επαφές μου από το δήμο Κορινθίων ο οποίος καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην διαχείριση των ζώων « ανέφερε η ειδική γραμματέας από την πλευρά της κάνοντας λόγο για δήμους -πρότυπο και εξάροντας την προσπάθεια και τα αποτελέσματα που έχει, ως σήμερα καταγράψει ο δήμος Κορινθίων, κυρίως την συνεργασία του και την αναγνώριση της αξίας των εθελοντών, όντας και η ίδια από μικρή, εθελόντρια και φιλόζωη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Καρασάββας σε αδρές γραμμές ανέφερε τα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής και επεσήμανε την αναγκαιότητα ίδρυσης του μητρώου ζώων αλλά και της δυνατότητας των δήμων να επιχορηγούν τις φιλοζωικές οργανώσεις ανακουφίζοντας το οικονομικό κόστος που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά.

Σημαντικές επίσης ήταν και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων και των φιλόζωων που παρέστησαν, μεταξύ αυτών η αναγκαιότητα καταγραφής των ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων καθώς επίσης και η αντιμετώπιση των συλλεκτών ζώων.

Στα ουσιαστικά αποτελέσματα της σύσκεψης καταγράφεται η κοινή γραμμή υπουργείου και δήμου σε ενέργειες που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν το πρόβλημα, ήτοι:

· Στείρωση, σήμανση και καταγραφή

· Αλλαγή νομοθεσίας, ολοκλήρωση μητρώου και δυνατότητα επιχορήγησης φιλοζωικών από το δήμο

· Ενημέρωση των πολιτών

· Έλεγχος και παρέμβαση αρχών

· Προγράμματα υιοθεσιών

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button