ΑΤΤΙΚΗ

Μινιόν: Στις 3 Νοεμβρίου κρίνεται το μέλλον του ακινήτου που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το εγκαταλελειμμένο κτίριο της οδού Πατησίων, που κάποτε στέγαζε το αγαπημένο πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, καθώς στις 3 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί πλειστηριασμός.  Οι «μνηστήρες» είναι αρκετοί, χαράσσοντας σχέδια είτε για εμπορική είτε για τουριστική εκμετάλλευση.

«Αιχμές» για το επενδυτικό τους ενδιαφέρον άφησαν κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων της χώρας, με τα ονόματα της Prodea και Dimand να βρίσκονται ψηλά στην λίστα των ενδιαφερομένων. Το ενδιαφέρον τους, όμως, εκδηλώνουν κι  άλλοι επιχειρηματίες, ανάμεσά τους και ο Σάμι Φάις, που είχε αποκτήσει το ακίνητο πριν από 23 χρόνια, μέσω της Elmec Sport, έφυγε ωστόσο από την ιδιοκτησία του, όταν την εταιρεία του απέκτησε η Folli Follie.  Αφότου το ακίνητο περιήλθε στην περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, είχαν ακουστεί πολλά σχέδια για την αξιοποίησή του, από το να ξαναλειτουργήσει πολυκατάστημα, μέχρι το να στεγάσει δημόσιες υπηρεσίες και Υπουργεία.

Το ιστορικό πολυκατάστημα διέγραψε λαμπρή πορεία μέχρι το 1980, όταν η λειτουργία του διεκόπη βίαια εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς, που είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς το κτίριο.  Οριστικό λουκέτο το ΜΙΝΙΟΝ έβαλε το 1983.  Την αισιοδοξία τους ότι το ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων θα βρει επενδυτές, εξέφρασαν παράγοντες της αγοράς που συμμετείχαν στην Prodexpo, το μεγαλύτερο συνέδριο ακινήτων της χώρας. 

newsit.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Το ΜΙΝΙΟΝ έκλεισε τον Νοέμβριο του 1998. Η πυρκαγιά του 1980 κράτησε το πολυκατάστημα κλειστό για 2 χρόνια μόνο και από το 1983 μέχρι το 1998 λειτουργούσε πλήρως και καλύτερο από ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button