ΚΟΡΙΝΘΟΣ

LIVE: Ο Δήμος Κορινθίων υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων (VIDEO)

Ο Δήμος Κορινθίων υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα διοργανώνοντας μία λιτή και επιβλητική συνάμα τελετή, υμνώντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τιμώντας το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Άμιλλα», τις οικουμενικές αξίες του Ολυμπισμού που είναι πάντα επίκαιρες.

Η μεγάλη αυτή γιορτή αποτελεί για την πόλη μας και μία γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν. Από αρχαιοτάτων χρόνων η πόλη μας συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε αναδείξει Ολυμπιονίκες, ενώ αντίστοιχες διακεκριμένες επιδόσεις από αθλητές μας είχαμε και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με λαμπρό παράδειγμα τον Ολυμπιονίκη μας και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Νίκο Ξυλούρη που θα είναι και ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αφίχθη στην Κόρινθο την 25η Απριλίου στις 19:15 και η διαδρομή της θα ξεκινήσει από την οδό Πατρών, συνεχίζοντας στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως με λαμπαδηδρόμους και διακεκριμένους Κορίνθιους αθλητές, πριν καταλήξει στον Πήγασο, όπου η αφή της φλόγας στον Βωμό είναι προγραμματισμένη για τις 20:00.

Ακολούθησε το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας και του Ολυμπιακού Ύμνου και ομιλίες από τον Δήμαρχο Κορινθίων και από τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικά δρώμενα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή από μαθητές και παιδιά από τα σχολεία μας.  

Ο ολυμπιονίκης Νίκος Ξυλούρης, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο:

korinthostv.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button