ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΔημοτικά

Άγιοι Θεόδωροι: Νοικιάζονται τα Πευκάκια – Με οριακή πλειοψηφία εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η απόφαση εκμίσθωσης του αλσυλλίου πάρθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14 Δεκεμβρίου 2021 ήταν “Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα εκμίσθωσης του Αλσυλλίου Λιάντρο στους Αγίους Θεοδώρους“.

Είναι ένα θέμα που περιμένουν αρκετά χρόνια με αγωνία, κάτοικοι και επιχειρηματίες της πόλης των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης στην εισήγησή του τόνισε την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί αυτό το τουριστικό φιλέτο των 60 στρεμμάτων, που είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια όχι μόνο των Αγίων Θεοδώρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχει ήδη η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων που συμφωνεί με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση στα “Πευκάκια”. Δευτερολογώντας πρόσθεσε ότι σήμερα πρέπει να πάρουμε απόφαση για την αναγκαιότητα ή μη της μίσθωσης και όχι για τις προϋποθέσεις και τους όρους.

Η κ. Μαρία Πρωτοπαππά είπε ότι οι Τοπικοί σύμβουλοι των Αγίων Θεοδώρων της “Δύναμη Δημιουργίας”, εξέφρασαν κάποιους προβληματισμούς σε ότι αφορά την συγκεκριμένη εισήγηση.

Συνέχισε λέγοντας “καταρχήν, όταν μιλάμε για μία εισήγηση, περιμένουμε πάντα να υπάρχει μία εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας. Για να συζητήσουμε αυτό το θέμα πρέπει να υπάρχει ένας άρτιος φάκελος, με εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, πράγμα που δεν υπάρχει. Να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε θετικοί ο χώρος αυτός να εκμισθωθεί και να αξιοποιηθεί, όχι όμως με τον τρόπο που έρχεται το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Η κυρία Πρωτοπαππά πρότεινε να αναβληθεί το θέμα για άλλη ημερομηνία, πρόταση η οποία καταψηφίστηκε από το υπόλοιπο σώμα.

Τέλος, στην ψηφοφορία, το θέμα της εκμίσθωσης στα “Πευκάκια” πέρασε οριακά με ψήφους 11 υπέρ και 11 κατά. Ο λόγος που πέρασε είναι, ότι βάση νομοθεσίας η θετική ψήφος του Προέδρου του Δ.Σ. μετράει διπλή.

Δείτε το βίντεο με τις τοποθετήσεις των συμβούλων:

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Ένα σχόλιο

  1. Γεια σας. Είμαι από Αθήνα και έρχομαι σχεδόν κάθε καλοκαίρι για αρκετές ημέρες στους Αγίους Θεοδώρους για διακοπές. Έμαθα από κάποια φίλη μου που μένει μόνιμα στους Αγίους Θεοδώρους ότι η παραλία ‘ΠΕΥΚΑΚΙΑ’(η μόνη που αξίζει στους Αγίους Θεοδώρους…) θα ενοικιαστεί μάλλον σε κάτι Εβραίους που αγόρασαν και το ξενοδοχείο HANIKIAN και ότι μάλλον από το καλοκαίρι που μας έρχεται θα πληρώνουμε είσοδο για να μπούμε… καλά τρελαθήκατε ; Εγώ τόσα χρόνια που νοικιάζω σπίτι ή δωμάτιο ξενοδοχείου για μένα και την οικογενειά μου και που ξοδεύω αρκετά χρήματα σε ταβέρνες – καφετέριες κλπ με ρωτήσατε αν έχω 10-15 € κάθε ημέρα απλά για ένα μπάνιο ; Και αν έχει αυτά τα χρήματα εύκολα να διάθεσει πλέον μια απλή ελληνική οικογένεια ; Και γιατί να μην πάμε το επόμενο καλοκαίρι στο Ξυλόκαστρο(που επίσης έχει πεύκα στην παραλία…) ή στο Λουτράκι ή σε κάποια παραλία της Ανατολικής Αττικής(Ανάβυσσο , Κερατέα κλπ) που έχουν παντού δωρεάν πρόσβαση σε πολύ ωραίες παραλίες ; Ελπίζω να μην ισχύει γιατί δεν θα ξανάρθω , και σίγουρα το ίδιο θα κάνουν και πολλοί Αθηναίοι που ερχόντουσαν το καλοκαίρι σε αυτό το μέρος… και τον ίδιο προβληματισμό έχει και η φίλη μου που μένει σε οικισμό στους Αγίους Θεοδώρους που έχει 20 χρόνια σπίτι , ότι πλέον θα σκέφτεται να πηγαίνει για μπάνιο αν αυτό συμβεί… έλεος πια… όλα για το χρήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button