ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας για τις μάσκες τεραστίων διαστάσεων που μοιράστηκαν στα παιδιά

Με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, μοιράστηκαν και οι μάσκες προστασίας στους μικρούς μας φίλους.

Όμως το μέγεθος των μασκών ήταν “υπερμεγέθεις

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από γονείς που διαμαρτυρήθηκαν για το δυσανάλογο μέγεθος της μάσκας που θα φοράει το παιδί τους.

Σε άλλες περιπτώσεις προκλήθηκαν πολλά γέλια στα social media, αφού αναρτήθηκαν φωτογραφίες παιδιών που είχαν καλυμμένο ολόκληρο το πρόσωπο τους με την μάσκα.

Τελικά το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση που εξηγεί ότι το λάθος ήταν στις διαστάσεις που δόθηκαν και αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button