ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ωρα 14:50 – Εκκενώνεται εσπευσμένα η Ντράσα – στο δημοτικό της Αλμυρής οι κάτοικοι

Το μέτωπο της Ντρασσας φαίνεται ότι παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και για τον λόγο αυτό πριν απο λίγα λεπτά αποφασίστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός, με τους κατοίκους να κατευθύνονται στην Αλμυρή, όπου τους υποδέχεται ομάδα των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

Για την αναζωπύρωση στην Ντράσα, όπου επιχειρούν δύο αεροπλάνα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που μας έδωσε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς που βρίσκεται εκεί, σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα. Το πρόβλημα των αναζωπυρώσεων μοιάζει δευτερεύον αυτή την στιγμή, καθώς όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να “κοντρολάρουν” τα μεγάλα μέτωπα. Όμως οι αναζωπυρώσεις έρχονται και δημιουργούν νέες μεγάλες εστίες, από τις οποίες πάντα υπάρχει φόβος να ξεπηδήσουν νέα μέτωπα.

Με τις φλόγες να έχουν πάρει πλέον πορεία προς τα νοτιοδυτικά, δύο κύρια μέτωπα (από τα δεκάδες που παραμένουν διάσπαρτα) διατηρεί αυτή την στιγμή η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χτες τον πρώην δήμο Σαρωνικού. Το ένα είναι στο Αλαμάνο και το άλλο στον Προφήτη Ηλία και εκεί επιχειρούν οι εναέριες δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει λεπτό από το πρώτο πρωινό φως να ρίχνουν νερό.

Ανησυχία υπάρχει ωστόσο για την πιθανότητα οι ενισχυμένοι άνεμοι να διαμορφώσουν ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο, στην περιοχή που ορίζεται από το ρέμα του Ξηριά, ανάμεσα στα Αθίκια και το Χιλιομόδι. Αυτή την στιγμή το μέτωπο που κατεβαίνει προς τα εκεί δεν μοιάζει απειλητικό, όμως, μια ξαφνική αναστροφή του αέρα υπάρχει κίνδυνος να περάσει την φωτιά στο Χιλιομόδι και να κινδυνέψει το δάσος της Φανερωμένης και το Μοναστήρι.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος Κορινθίων έχει ζητήσει από το Συντονιστικό Όργανο που διαχειρίζεται την πυρκαγιά να υπάρξουν παρεμβάσεις των πυροσβεστικών μέσων εκεί, ώστε να σβήσει το συγκεκριμένο μέτωπο και να μην κινδυνέψει να περάσει η φωτιά στην Τενέα.

Γενικότερα, η ένταση της φωτιάς πότε πέφτει και γεννά ελπίδες και πότε ενισχύεται, αφού οι άνεμοι δεν έχουν σταθερή ισχύ και κατεύθυνση γεγονός που καθιστά αδύνατο τον έλεγχο της φωτιάς.

Πηγή: korinthia.net.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button