ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Μέτρα για Κορονοϊό: Μάσκες υποχρεωτικά και στο κατάστρωμα των πλοίων

Την εισήγηση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στα πλοία έκανε δεκτή η Κυβέρνηση. Εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων.

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, προκειμένου να αναχαιτίσουν όσο γίνεται νωρίτερα το επιδημικό κύμα κορονοϊού πριν από το Δεκαπενταύγουστο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χωρους των πλοίων από τις 4 Αυγούστου και μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Επίσης ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι 18 Αυγούστου, το μέτρο της μη επιστροφής στη χώρα των εργατών γης που εξέρχονται από την Ελλάδα. Έκανε επίσης αναλυτική αναφορά και στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι “η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα” και πρόσθεσε ότι εχθρός, στη μάχη παραμένει ο εφησυχασμός, ο οποίος οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων στις περιφέρειες και κυρίως στα αστικά κέντρα.

“Η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας. Κύρια πηγή ανησυχίας είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου, καθώς και ο συγχρωτισμός σε κεντρα διασκέδασης και Μέσα Μεταφοράς” πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας και κατέληξε λέγοντας ότι “η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να συμμορφώνονται με τους κανόνες”.

Αγωνία για τον Δεκαπενταύγουστο

Προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Στην τηλεδιάσκεψη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πρότεινε υποχρεωτικά μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους στα πλοία κάτι που έγινε αποδεκτό και ανακοινώθηκε και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πέτσα.

“Το τριήμερο του 15Αυγουστου είναι κρίσιμο αναφέρουν πηγές από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. “Από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι μαζί και τον τρόπο που θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε Χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί: κρατική μηχανή-δήμοι περιφέρειες-πολίτες”, φέρεται να σημείωσε ο υπουργός υγείας

Η διεύρυνση της υποχρεωτικότητας της μάσκας είναι ένα επιπλέον μέτρο, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα μέτρα.

Πηγή: news247

Παραλία Αγίων Θεοδώρων
τηλ. 6978556843
Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button