ΕΛΛΑΔΑ

Κινέτα: Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή

Σε αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Δυτικής Αττικής και Γ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με τις ανησυχίες του για το αν τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται στην Κινέτα και στην Νέα Πέραμο θα είναι αποτελεσματικά, το Υπουργείο έστειλε την κάτωθι απάντηση:

Θέμα: “Αντιπλημμυρικά έργα για προστασία Ολυμπίας Οδού στις περιοχές Κινέτας και Νέας Περάμου”

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Αναφοράς, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον κύριο Βουλευτή ότι εκτελούνται ήδη εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης επί του βόρειου/δεξιού παράπλευρου του υφισταμένου τμήματος Ελευσίνα-Κόρινθος του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα, για την βελτίωση της παροχετευτικότητας ομβρίων υδάτων επ΄αυτού.

Περαιτέρω, προβλέπεται σε επόμενη φάση, η κατασκευή έργων κατακράτησης φερτών και απομείωσης ορμής ομβρίων μετά μεμονωμένων έργων διευθέτησης ρεμάτων και αποκατάστασης τοπικών οδών τα οποία έργα θα αναπτυχθούν στο ορεινό ανάγλυφο της περιοχής από τον ημικόμβο Πανοράματος έως τον ανισόπεδο Κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στην περιοχή του ομώνυμου ρέματος).

Για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των συνεπαγόμενων λασποσυρμών στην περιοχή της Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, λόγω έντονων βροχοπτώσεων στις νότιες υπώρειες του όρους Πατέρα, προβλέπονται:

  1. Επεμβάσεις στο Ρέμα “Κουλουργιώτικο Μονοπάτι” με την κατασκευή έργου κατακράτησης φερτών και απομείωσης (ανάσχεσης) πλημμυρικής παροχής σε αλλεπάλληλες υπερχειλίσεις, με την διαμόρφωση δεξαμενής κατακράτησης σε τέσσερα επίπεδα, που διαχωρίζονται από αναβαθμούς / υπερχειλιστές εξοπλισμένου σκυροδέματος.
  2. Επεμβάσεις στο Ρέμα “Γιώργου” με την κατασκευή δύο έργων κατακράτησης φερτών αποτελούμενη από υπερχειλιστές εξοπλισμένου σκυροδέματος, την διαμόρφωση λεκάνων καταστροφής ενέργειας και την διευθέτηση του Ρέματος από βαθμιδωτά συρματοκιβώτια.

Τα ανωτέρω έργα θα έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της απορροής ομβρίων υδάτων και στην περιοχή κατάντη του αυτοκινητοδρόμου και έχει ήδη συνταχθεί Περιβαλλοντική Μελέτη για την περιβαλλοντική τους αδειοδότηση.

Στις 19/09/2019 η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων / Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης του Υπουργείου μας ενημέρωσε, σε σύσκεψη, την Περιφέρεια Αττικής, για το είδος των Μελετών και Κατασκευών των ανωτέρω αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Υπουργός

Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button