ΕΛΛΑΔΑ

ΚINETA: Επείγουσα ανακοίνωση για την ανάρτηση του δασικού χάρτη


Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος 2 μηνών προβλέπεται να αναρτηθεί ο αναμορφωμένος δασικός χάρτης των οικισμών της Κινέτας που είχαν εξαιρεθεί από την ανάρτηση ως οικιστικές πυκνώσεις . Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και επαφή με τους συλλόγους μας , τη Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων και την Κοινότητα της Κινέτας ώστε αυτή η διαδικασία να απεμπλέξει από τη δασική νομοθεσία τις ιδιοκτησίες που νόμιμα το δικαιούνται.
Α. Κτίρια με οικοδομική άδεια , ένδειξη στο δασικό χάρτη Δ. Α. http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx εδώ βλέπετε το σπίτι σας
Αναμένεται πολύ σύντομα πρόσκληση από τη Διεύθυνση Δασών Δυτ. Αττικής για να υποβάλλουν όλοι οι ιδιοκτήτες φάκελο όπως περιγράφεται παρακάτω:
Για τη λήψη υπόψη – σε εφαρμογή της παραγράφου 10 του άρθρου 48 του ν. 4685/2020 – των διοικητικών πράξεων του πέμπτου εδαφίου της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, όπως ισχύει (οικοδομικές άδειες προ του 1975), προσκομίζονται από τους ενδιαφερόμενους στην αρμόδια Δασική Υπηρεσία, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την, έκδοση της σχετικής πρόσκλησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 της παρούσας τα ακόλουθα αποδεικτικά στοιχεία:
Αντίγραφο της οικοδομικής άδειας.
Βεβαίωση της οικείας Υπηρεσίας Δόμησης ή υπεύθυνη δήλωση αρμόδιου μηχανικού ότι το υπόψη κτίσμα ή τμήμα αυτού έχει κατασκευαστεί κατ’ εφαρμογή άδειας που δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί.
Αποτύπωση της αναγκαίας επιφάνειας για την εφαρμογή της συγκεκριμένης οικοδομικής άδειας από ιδιώτη μηχανικό σε εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα στο προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ ’87, με επιπρόσθετη βεβαίωση για τα όρια αρτιότητας που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσης της εν λόγω οικοδοµικής άδειας, βάσει του θεωρηµένου τοπογραφικού διαγράμματος που τη συνοδεύει.


Επειδή η πρόσκληση θα γίνει άμεσα ΠΡΕΠΕΙ να απευθυνθείτε σε ιδιώτη μηχανικό για να ετοιμάσετε το φάκελο , ώστε να είστε έτοιμοι για την κατάθεση του . Η κοινότητα , η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων και η Ομοσπονδία Συλλόγων θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς ενημέρωση σας για τις προθεσμίες ,να παρακολουθείτε τις αντίστοιχες σελίδες στο facebook. Καλύτερο όλων είναι να φτιαχτεί μία λίστα με τα ονόματα και τα τηλέφωνα όλων όσων έχουν οικοδομικές άδειες σε κάθε οικισμό ώστε να σας ενημερώσουμε με μήνυμα
Επειδή χρειάζεται να παρακολουθήσουμε συλλογικά και για όφελος όλων ότι οι δασικές αρχές πράγματι θα ανταποκριθούν στο νόμιμο αίτημα και ότι όλοι όσοι έχουν άδεια θα εξαιρεθούν από τη δασική νομοθεσία πριν την ανάρτηση του χάρτη, παρακαλούμε για τα ακόλουθα:
Διαδώστε και ενημερώστε και άλλους γείτονες που γνωρίζετε ότι αφορά η διαδικασία.
Σε περίπτωση που δε βρίσκεις την άδεια σας η δε βρίσκεται μηχανικό επικοινωνήστε με την Κοινότητα , τον πρόεδρο του συλλόγου σας η στο [email protected] για βοήθεια.
Όσοι έχετε ήδη καταθέσει με βάση το ν. 4389 /16 φάκελο ,κοινοποιήστε στο [email protected] τον αρ. πρωτοκόλλου ή την απάντηση που έχετε λάβει
Όσοι κατέθεσαν φάκελο ως πυρόπληκτοι και έχετε πάρει εξαίρεση των τετραγωνικών μόνο του κτίσματος όπως φαίνονται στην άδεια μπορείτε να καταθέσετε τον ίδιο φάκελο για να εξεταστεί και το υπόλοιπο του οικοπέδου σας.
Αφού καταθέσετε το φάκελο μετά την πρόσκληση επίσης κοινοποιήστε τον αρ. πρωτοκόλλου στο [email protected]
Εάν έχουμε συνολική εικόνα θα μπορούμε να ελέγξουμε την εφαρμογή της νομοθεσίας και να επιλύσουμε προβλήματα
Είναι ανάγκη να λειτουργήσουμε συλλογικά για το καλό όλων. Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη Δ/νση Δασών και τη γραφειοκρατία. Η Συντονιστική Επιτροπή με τη βοήθεια ιδιώτη συμβούλου δασολόγου ήδη κάνει ενέργειες προς επίλυση θεμάτων που αφορούν όλους (ποια έκταση αποχαρακτηρίζει η άδεια, πληροφοριακά έντυπα, κλπ)
Β. Κτίσματα χωρίς οικοδομική άδεια ή με τακτοποίηση αυθαιρέτου
Αμέσως μετά την ενσωμάτωση στο χάρτη των ατομικών διοικητικών πράξεων θα αναρτηθεί ο χάρτης και θα ανοίξουν οι αντιρρήσεις. Εργαζόμαστε συλλογικά ώστε να αναγνωριστεί, ενσωματωθεί στο δασικό χάρτη η ορθή πληροφορία του υποβάθρου του 1945 που δείχνει περιοχή χορτολιβαδική με κατά τόπους δασικές συστάδες. Αυτό το δεδομένο και βέβαια στην περίπτωση και στην έκταση που θα γίνει αποδεκτό (αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης) θα διευκολύνει την εκδίκαση των αντιρρήσεων σε όφελος των πολιτών. Παραμείνετε συνδεδεμένοι με τη Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων , την Ομοσπονδία Συλλόγων και τη Κοινότητα για ενημέρωση και συντονισμό. Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button