ΕΛΛΑΔΑ

Ιπτάμενα φαναράκια-αερόστατα σε γάμο – Δεν πτοήθηκε το ζευγάρι, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα

Ζευγάρι στη Χίο δεν πτοήθηκε από την πύρινη λαίλαπα που πλήττει τη χώρα και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ιπτάμενα φαναράκια-αερόστατα στο γαμήλιο γλέντι του για να εντυπωσιάσει

Τα ιπτάμενα φαναράκια, τα οποία συνήθως είναι χάρτινα και εφοδιασμένα με εύφλεκτο υλικό, είναι επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς, αφού παρασύρονται από τον άνεμο και μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν την πρώτη σπίθα πυρκαγιάς.

Ο κίνδυνος που αποφεύχθηκε

Το γλέντι, για το ευτυχές-κατά τα άλλα- γεγονός, έγινε στον όρμο του Λω, στο Βροντάδο Χίου και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Αstraparis η φορά του ανέμου ήταν τέτοια που τα φαναράκια μπορούσαν να φτάσουν στο Αίπος, που υπάρχει χαμηλή και κατά τόπους πυκνή βλάστηση.

Το περιστατικό διαχειρίστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, που επέβαλε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο στο νιόπαντρο αλλά «άμυαλο» ζευγάρι.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Για το περιστατικό του Βροντάδου, η Π.Υ. Χίου ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, τα εξής:

Για παράβαση της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χίου, διοικητικό πρόστιμο, για χρήση αερομεταφερόμενων ιπτάμενων φαναριών – αερόστατων, στην περιοχή του όρμου «Λω», της Δ.Κ. Βροντάδου, του δήμου Χίου.

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι η χρήση τους απαγορεύεται, ενώ η χρήση βεγγαλικών σε γάμους και λοιπές εκδηλώσεις επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και μετά την χορήγηση σχετικής άδειας από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Πηγή: iefimerida.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button