ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιώτη που έκοψε δέντρο από πεζοδρόμιο στην Καλαμάτα

“Ο ιδιώτης υποχρεώνεται να αντικαταστήσει το δέντρο που κατέστρεψε, με νέο, του ίδιου είδους (μανόλια), και του ίδιου μεγέθους”

Ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε ιδιώτη που έκοψε παράνομα δέντρο από πεζοδρόμιο. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου:

«Αναφορικά με καταγγελία που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο και αφορά κοπή δέντρου (μανόλιας) από πεζοδρόμιο της οδού Κρήτης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η συγκεκριμένη πράξη, δηλαδή η κοπή δέντρου (μανόλια) από πεζοδρόμιο της οδού Κρήτης, είναι παράνομη ενέργεια δημότη και σε καμία περίπτωση δεν έχει εμπλοκή ο Δήμος και οι υπηρεσίες μας. Η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, επιλήφθηκε με την άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, που βρέθηκε στο σημείο, διαπίστωσε την παράβαση και υπέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ στον ιδιώτη που παρανόμως έκοψε τη μανόλια που φύονταν επί του πεζοδρομίου, με το επιχείρημα ότι εμπόδιζε τις εργασίες κατεδάφισης παρακείμενου ακινήτου. Παράλληλα, ο ιδιώτης υποχρεώνεται να αντικαταστήσει το δέντρο που κατέστρεψε, με νέο, του ίδιου είδους (μανόλια), και του ίδιου μεγέθους.

Σχετικά με το θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αγροτικής Ανάπτυξης και διαχείρισης Αδέσποτων, Γιάννης Μπάκας, δήλωσε: “Ο δημόσιος χώρος πρέπει να γίνεται σεβαστός από τους πολίτες. Τα δέντρα που φύονται στα πεζοδρόμια υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου, και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση από ιδιώτη, αλλά αντιθέτως οφείλεται πρωτίστως να ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή προηγούμενο αίτημα του ιδιώτη στην Υπηρεσία μας, που προβαίνει σε αυτοψία, και εισηγείται το θέμα στη Δημοτική Επιτροπή, η οποία δίνει και την τελική έγκριση ή μη. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ή παρέμβαση είναι παράνομη και έχει κυρώσεις.  Ο Δήμος μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενίσχυσης του πρασίνου της πόλης μας και προστασίας του, και προς τούτο καλούμε τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στο πλευρό μας”»

πηγή: anagnostis.org

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button