ΔΙΕΘΝΗ

Ζει 300 μέρες το χρόνο σε κρουαζιερόπλοιο επειδή του έρχεται πιο φθηνά από το ενοίκιο σπιτιού

Αμερικανός έλυσε το πρόβλημα της ζωής του με την απόφαση να μένει μόνιμα σε κρουαζιερόπλοιο

Τη λύση για τα ακριβά ενοίκια έχει ένας άντρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Αυτές δεν του επιτρέπουν να μένει σε σπίτι, αφού τα ενοίκια που του ζητούν δεν τα αντέχει η τσέπη του.

Ο Ryan Gutridge ωστόσο, έχει βρει τη λύση και ζει 300 μέρες τον χρόνο σε κρουαζιερόπλοιο. Μάλιστα, εξήγησε ότι το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο και του έρχεται πολύ φθηνότερο από το να πλήρωνε ενοίκιο σπιτιού μαζί με τους λογαριασμούς.

Ασφαλώς, κάτι τέτοιο του επιτρέπει και η εργασία του καθώς έχει τη δυνατότητα να δουλεύει εξ αποστάσεως από τις θάλασσες. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει τις κρουαζιέρες με συνταξιούχους που μπορούν να λείπουν για μεγάλο χρονικά διάστημα από το σπίτι τους, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι ένας εξαιρετικός και οικονομικά αποδοτικός τρόπος ζωής.

«Εργάζομαι στον τομέα της πληροφορικής ως μηχανικός λύσεων cloud και ξεκίνησα την τηλερργασία το 2012», είπε. «Αλλά λόγω της πανδημίας, η ομάδα μου ήταν σε θέση να εργάζεται από το σπίτι και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που χρειάζονταν από οπουδήποτε», συνέχισε.

«Εκείνη την εποχή, οι εταιρείες κρουαζιέρας δεν είχαν ανακοινώσει πότε ή αν θα επέστρεφαν. Σκέφτηκα ότι αν επέστρεφαν, θα ήθελα να δοκιμάσω να πάρω τη δουλειά μου μαζί μου σε μια σύντομη κρουαζιέρα. Ήθελα να δω πώς θα λειτουργούσε το WiFi και αν μπορούσα να έχω πρόσβαση σε ορισμένα στοιχεία της δουλειάς μου με μεγάλη ασφάλεια», εξήγησε.

Έτσι το καλοκαίρι του 2021 έκλεισε δύο κρουαζιέρες τεσσάρων διανυκτερεύσεων στο Freedom of the Seas της Royal Caribbean και συνέχισε και τις δύο τον Σεπτέμβριο. «Όλα λειτούργησαν υπέροχα και από τότε, βρίσκομαι σε μια κρουαζιέρα σχεδόν κάθε εβδομάδα, εκτός από μερικές εβδομάδες που κάνω διακοπές», είπε.

Πριν κάνει το αποφασιστικό βήμα να μένει μόνιμα σε κρουαζιερόπλοια, ο Ryan έκανε μια έρευνα και συνειδητοποίησε ότι ήταν πιο συμφέρον σε σχέση με τα ενοίκια που του ζητούσαν στη Φλόριντα. Όπως ανέφερε, στο κρουαζιερόπλοιο είχε δωρεάν WiFi και ποτά με αποτέλεσμα να μπορεί να εξοικονομεί χρήματα για άλλα έξοδα.

via gazzetta.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button