ΕΛΛΑΔΑ

Υποψήφιος στις Πανελλαδικές ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Σε ποια σχολή θέλει να περάσει

Ο 33χρονος πιλότος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Μαλανδρίνου για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά

Στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάστηκε εχθές ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο 33χρονος πιλότος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Μαλανδρίνου για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Σημειώνεται ότι ο πιλότος, πέρυσι ήθελε να περάσει στη Νομική, ενώ στόχος του φέτος είναι η ψυχολογία και η κοινωνιολογία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 33χρονος διαβάζει καθημερινά και συστηματικά, ενώ απασχολείται και στην οικονομική διαχείριση της καντίνας του σωφρονιστικού καταστήματος.

«Δικαίωμα των κρατουμένων η εκπαίδευση»

Αναφερόμενος στην εκπαίδευση των κρατουμένων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος λέει:

«Στον πυρήνα της σωφρονιστικής πολιτικής βρίσκεται και η εκπαίδευση των κρατουμένων που είναι ένα δικαίωμα, ένας όρος για την κοινωνική επανένταξη και για τη μη υποτροπή. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ενισχύσουμε τις εκπαιδευτικές δομές σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα και να δώσουμε το δικαίωμα σε κάθε κρατούμενο να μορφωθεί, να αναπτύξει τις ατομικές και κοινωνικές του δεξιότητες. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε διαμορφώσει εκπαιδευτικές δομές σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Μεταξύ αυτών δίνουμε και το δικαίωμα σε κάθε κρατούμενο, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε μέσα σε μία εκπαιδευτική δομή που υπάρχει στα σωφρονιστικά καταστήματα, είτε και κατ΄ ιδίαν να μπορεί να αιτηθεί και να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις».

«Κάθε αίτηση γίνεται και εξετάζεται από το αρμόδιο συμβούλιο. Αυτό που θέλουμε να γίνει κατανοητό είναι ότι ανεξάρτητα από το αδίκημα το οποίο έχει διαπράξει, είναι ένα δικαίωμα το οποίο θέλουμε να δώσουμε σε κάθε κρατούμενο ακριβώς για να αποφύγουμε οποιαδήποτε υποτροπή και τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων, είτε εκτός είτε και εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Όταν κριθεί από το συμβούλιο ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά της υπόθεσης και προσωπικότητας κάθε κατηγορουμένου δείχνουν ότι βασικός σκοπός δεν είναι η εκπαίδευση αλλά κάτι άλλο, μπορεί να αρνηθεί αυτό το δικαίωμα. Βασικός στόχος της σωφρονιστικής πολιτικής είναι να δώσουμε το δικαίωμα στους κρατουμένους να εκπαιδευτούν», συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι 57 κρατούμενοι δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις.

πηγή: in.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button