ΕΛΛΑΔΑ

Ξου-Ξου: Εφαρμογή στο κινητό απωθεί τα κουνούπια και τις κατσαρίδες – Πώς λειτουργεί

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή πολλών, αλλά όχι όλων…ειδικά αυτών που ενοχλούνται από τα έντομα

Τα κουνούπια και τις κατσαρίδες που αλωνίζουν κάθε καλοκαίρι, γίνονται ο τρόμος και φόβος για πολλούς συνανθρώπους μας.

Ένας 26χρονος Έλληνας προγραμματιστής Χρήστος Αποστόλου βρήκε λύση και δημιούργησε μια δωρεάν εφαρμογή στο κινητό όπου με συχνότητες τα κουνούπια και οι κατσαρίδες απωθούνται.

Η εφαρμογή «Ksou Ksou» αποτελεί το πρώτο ελληνικό app για κινητά, που διατίθεται δωρεάν και διώχνει τα ενοχλητικά κουνούπια, αλλά και τις κατσαρίδες μακριά με το πάτημα ενός κουμπιού, δημιουργώντας μία «ασπίδα» γύρω μας και λειτουργώντας σαν εντομοαπωθητικό.

Το Ksou Ksou και το KatsaridoKsouKsou, δίνουν τη δυνατότητα να απωθήσεις οποιοδήποτε κουνούπι και κατσαρίδα βρίσκεται γύρω σου και ταυτόχρονα είναι και φιλικό προς το περιβάλλον.

«Όλα ξεκίνησαν με μία τρίμηνη βιβλιογραφική έρευνα, η οποία εξελίχθηκε με το γεγονός ότι σκέφτηκα πως οι ήχοι μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και σκέφτηκα να μπω στη διαδικασία να φτιάξω μία εφαρμογή», είπε στον ΣΚΑΙ.

in.gr

Έχει φτάσει τις 95.000 λήψεις – Πως λειτουργεί

Ο 26χρονος εξήγησε στην ΕΡΤ ότι την εφαρμογή μπορεί κάποιος να την κατεβάσει στο κινητό του πληκτρολογώντας απλά στο google το ‘ΞΟΥ ΞΟΥ’ με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες. Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο του κινητού τηλεφώνου ένα αρχείο ήχου και κρουστικοί ήχοι που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων. Παρόλα αυτά οι συχνότητες του αρχείου που παίζουν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.

Ο χώρος που καλύπτει η εφαρμογή είναι 9 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς να απαιτείται τίποτε περισσότερο από το να είναι απλά σε λειτουργία η συσκευή του κινητού, χωρίς να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή από τη στιγμή που θα κατεβεί από τον χρήστη στο κινητό λειτουργεί ανεξάρτητα παράγοντας τους ενοχλητικούς για τα έντομα ήχους. Έχει μάλιστα αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον δημιουργό της εφαρμογής σε πάνω από 60 είδη κουνουπιών και ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80% σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των ίδιων των χρηστών.

Όσον αφορά, τέλος, για το γεγονός ότι έχει διαθέσει δωρεάν την εφαρμογή έκανε λόγο πως το θεωρεί «κοινωνικό λειτούργημα και χόμπι». Μάλιστα ήδη έχει φτάσει τις 95.000 λήψεις.

Οι εφαρμογές βρίσκονται δωρεάν εδώ:

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button