ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος – Μπέος: Μόλις με δείτε να κάνω εγώ μπάνιο, τότε να κάνετε κι εσείς – Απαγορεύτηκε το κολύμπι σε δεκάδες παραλίες

Ποιες παραλίες και πλαζ περιλαμβάνει η απαγόρευση που εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο, εξαιτίας του φαινομένου των νεκρών ψαριών

Με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, απαγορεύεται η κολύμβηση σε ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο, που αφορά ανατολικά και δυτικά την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προσδιορίζει την περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλίες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς, η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, η απαγόρευση για κολύμβηση έγινε λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών και η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλόλητα των υδάτων.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να κολυμπάει στις κοντινές ακτές του Βόλου, διότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπέος τόνισε: «Μην ακούτε κανέναν. Μην μπει κανείς στη θάλασσα, αν δεν βγάλει ανακοίνωση ο Δήμος Βόλου. Θα έρθουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη εργαστήρια και θα κάνουν μετρήσεις από τα Λεχώνια μέχρι και την Αγχίαλο σε 15 σημεία, γιατί με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανένας. Μην ακούτε κανέναν, γιατί ο βολιώτικος λαός έχει δώσει σε εμάς την εντολή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά του. Θα γίνουν μετρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένας ιδιωτικός και ένας κρατικός φορέας που θα κάνουν μετρήσεις. Τον Ξηριά και τον Κραυσίδωνα έχουμε ζητήσει να περιέλθουν σε εμάς».

«Επίσης» συνέχισε, «προκαλώ τον Κουρέτα (σ.σ. τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας) να μας δείξει το έγγραφο που μας ενημέρωνε για να βάλουμε το δίχτυ και με αφορμή που είπε ο Κουρέτας ότι σε 2-3 ημέρες μπορούν να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, εγώ λέω ότι μόλις με δείτε να κάνω εγώ μπάνιο, τότε να κάνουν κι οι Βολιώτες». Ο δήμαρχος Βόλου είπε ακόμη ότι «ο δήμος ανέλαβε όλο το παραλιακό μέτωπο και το καθαρίσαμε. Οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση είτε του ΟΛΒ είτε της Περιφέρειας, για να συμβάλλουν. Ο Βόλος δεν είναι προσωπικό μαγαζί, αφορά όλους μας. Εγώ δεσμεύομαι ότι σε 15 ημέρες η πόλη θα έχει έρθει στην πρότερη κατάσταση, σε όλα τα επίπεδα».

Συνεχίζοντας την αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Κουρέτα, τον χαρακτήρισε «νεκροθάφτη», αναφερόμενος στην ταφή των νεκρών ψαριών εντός του χειμάρρου Ξηριά, γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος Βόλου έχει προβεί σε μηνυτήρια αναφορά. Και κατέληξε ο κ. Μπέος, λέγοντας ότι «το μεγάλο μέρος των νεκρών ψαριών έχει καθαριστεί, αλλά για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο, είναι και αρκετά νεκρά ψάρια στο βυθό. Εκεί, στην πορεία, είτε θα φαγωθούν από άλλα ψάρια είτε θα αυτοκαθαριστούν από την ίδια τη θάλασσα».

Κάλεσε, δε, την Περιφέρεια Θεσσαλίας «να εργαστεί περισσότερο, ώστε να καθαριστεί άμεσα».

πηγή: protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button