ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο: Η στιγμή που ρακούν ορμάει να δαγκώσει 7χρονο κορίτσι – Άμεση η αντίδραση της μητέρας

Μια μητέρα στις ΗΠΑ έσωσε την 7χρονη κόρη της από ρακούν πριν την κατασπαράξει

Οι κραυγές ενός 7χρονου κοριτσιού από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, που δέχθηκε επίθεση από ένα ρακούν έγιναν viral μετά την ανάρτηση του βίντεο από τους γονείς της στο διαδίκτυο.

Το βίντεο ξεκινά και αμέσως ακούτε την Rylee να ουρλιάζει καθώς το ρακούν επιτίθεται στο πόδι της.

Συνεχίζει να ουρλιάζει και να κλωτσάει επανειλημμένα σε μια προσπάθεια να ξεφορτωθεί το ρακούν αλλά αυτό αρνείται να την αφήσει.

Τελικά, όπως φαίνεται από το βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες του σπιτιού, η μητέρα του κοριτσιού καταφέρνει να σώσει το παιδί της από τη μανιώδης επίθεση του ρακούν.

Σήκωσε τη Rylee και άρπαξε το τρελό θηλαστικό μακριά της, κρεμώντας τόσο το κορίτσι όσο και το ρακούν από τα χέρια της. Στη συνέχεια, μάζεψε την τρομοκρατημένη κόρη της πίσω στο σπίτι πριν στρέψει την προσοχή της στον επιθετικό εισβολέα.

Η ίδια η Kelsey φώναξε για βοήθεια καθώς το ρακούν ούρλιαζε καθώς προσπαθούσε να χαλαρώσει τη λαβή του και να το πετάξει από το κατώφλι της. Τελικά το πιάνει από το κεφάλι και με τα δύο χέρια πριν το πετάξει στον μπροστινό της κήπο.

Το ζαλισμένο θηρίο στέκεται ακίνητο για μερικά δευτερόλεπτα, πριν φαίνεται να γυρίζει πίσω στο σπίτι για μια φοβισμένη δεύτερη επίθεση. Αλλά ξαφνικά γυρίζει μακριά από το σπίτι και τρέχει προς τον μπροστινό δρόμο, καθώς ένας σκύλος γαβγίζει από ένα παράθυρο.

Η Kelsey έγραψε στην κοινή σελίδα της στο Facebook με τον σύζυγό της Logan: «Σύμφωνα με την παράκληση της Rylee , δείξτε σε όλους τι έκανε το ρακούν».

«Κατευθυνόμαστε σε νοσοκομείο ώστε να εξεταστούμε και να διασφαλίσουμε ότι τόσο η κόρη όσο και εγώ είμαστε υγιείς. Δεν μπορώ να σας πω πόσο περήφανη είμαι για αυτό το γενναίο κορίτσι!», συμπλήρωσε.

Ρακούν: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Τα ρακούν ή “coons” για συντομία, είναι θηλαστικά τα οποία σπάνια κάνουν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας – είναι κυρίως νυκτόβια. Τα συναντάμε στις ΗΠΑ, κυρίως στα ανατολικά δασικά τμήματα της χώρας και όχι στις ξηρές δυτικές πεδιάδες.

Τα ρακούν είναι ζώα μεσαίου μεγέθους με 4 πόδια και μήκος περίπου 75-90 εκατοστά. Το σώμα τους είναι κοντόχοντρο, στρογγυλό και καλυμμένο από πυκνό και αδρό τρίχωμα γκρι ή μαύρου χρώματος.

Τα ρακούν προτιμούν να ζουν σε δασικές περιοχές κοντά σε πηγές νερού. Αν και συνήθως βρίσκονται σε περιοχές που συνδυάζουν νερό και δέντρα, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μπορεί επίσης να τα συναντήσουμε γύρω από αγροκτήματα και περιοχές ποτίσματος ζώων.

Στη φύση ζουν σε κούφια δέντρα ή λαγούμια μέσα στη γη και κατά μήκος ρυακιών ή ποταμών. Εμφανίζονται, επίσης, σε στάβλους ζώων, αχυρώνες και εγκαταλελειμμένα κτίρια. Χρησιμοποιούν τμήματα σπιτιών, όπως καμινάδες, σοφίτες και κοίλες περιοχές κάτω από βεράντες για να κρυφτούν.

Τα ρακούν είναι παμφάγα, που σημαίνει ότι τρώνε τόσο φυτά όσο και άλλα ζώα. Τρέφονται κυρίως με φρούτα, μούρα, ξηρούς καρπούς, ψάρια, βατράχια, μύδια, καραβίδες, έντομα, χελώνες, ποντίκια, κουνέλια, κοτόπουλα και αυγά πουλιών. 

  • Τα ρακούν μπορούν να ζήσουν για 12 χρόνια στην άγρια φύση
  •  Σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες του χειμώνα δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, αλλά παραμένουν σαε αδράνεια στις φωλιέ τους

 Αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο;

 Τα ρακούν αποτελούν σοβαρή απειλή για την ιδιοκτησία του ανθρώπου. Μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα σπίτια αλλά και σε αποθήκες στις οποίες έχουν πρόσβαση από σοφίτες και καμινάδες.

 Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις όπου τα ρακούν έσπασαν ακόμη και πέτρες ή κατέστρεψαν τις σανίδες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σοφίτα ή έναν τοίχο. 

 Οι ασθένειες που μεταδίδουν τα ρακούν

 Τα ρακούν μπορεί να μεταφέρουν διάφορες ασθένειες, μεταξύ των οποίων και λύσσα. Γενικά είναι σημαντικοί ξενιστές της λύσσας στις ΗΠΑ, ειδικά στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου ο πληθυσμός είναι μεγάλος.

Παρ’ ό,τι τα ρακούν είναι δραστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φέρουν λύσσα. Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις για το ότι ένα ρακούν θα μπορούσε να μολύνει τον άνθρωπο από τον ιό της λύσσας.

 Τα βασικά συμπτώματα ενός άρρωστου ρακούν φέρει τον ιό της λύσσας είναι:

  •  σύγχυση και αποπροσανατολισμός
  •  παράλυση στα πόδια ή δυσκολία στο περπάτημα
  •  βρεγμένο και ανακατεμένο τρίχωμα
  •  έντονη επιθετικότητα
  •  παραγωγή πολύ δυνατών και ασυνήθιστων θορύβων
  •  τα ρακούν που έχουν λύσσα μπορεί επίσης να έχουν αφρούς στο στόμα και υγρά μάτια.

 Εκτός από τη λύσσα, υπάρχει και άλλη μια επιβλαβής ασθένεια που φέρουν τα ρακούν και ενδεχομένως μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο, η οποία είναι η ασκαρίδα των ρακούν – ένα εντερικό παράσιτο.

Το σκουλήκι μεταδίδεται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της πρόσληψης των αυγών του.

Τα σημάδια που φανερώνουν την ύπαρξη ρακούν στο σπίτι

 Τα βασικά σημάδια που φανερώνουν την παρουσία ενός ρακούν στο σπίτι είναι οπτικά και ακουστικά. Τα ρακούν κάνουν αρκετό θόρυβο όταν κινούνται ή όταν είναι δραστήρια. οπότε μπορεί να ακούσετε κάτι σαν γδούπο.

 Ζημιές στη μόνωση του σπιτιού, στο ξύλο, στις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, στους τοίχους ή σε άλλα μέρη είναι ενδεικτικά σημάδια ότι έχει εισέλθει ή εγκατασταθεί ένα ρακούν στο σπίτι.

 Μια άλλη ένδειξη είναι η παρουσία περιττωμάτων, συσσωρευμένων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία φωλιάς και σημάδια από ούρα.

 Επιπρόσθετα, μπορεί να αδειάσουν το περιεχόμενο από τα δοχεία απορριμμάτων καθώς ψάχνουν για φαγητό. Αν δείτε, λοιπόν, σκορπισμένα σκουπίδια στο έδαφος, μπορεί η αιτία να είναι κάποιο ρακούν.

 Μπορεί, επίσης, να κυκλοφορούν στην αυλή ή τον κήπο σας, συνήθως με επιθετική διάθεση. Αν παρατηρήσετε ζημιές στο κήπο ή στις καλλιέργειες, καταστροφές σε φωλιές πουλιών και σε κοτέτσια, ο ένοχος πιθανότατα είναι ένα ρακούν.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button