ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τότε και σήμερα: Γιατί παλαιότερα οι άνθρωποι φαίνονταν μεγαλύτεροι από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα

Οι άνθρωποι στο παρελθόν φαινόταν να γερνούν πολύ πιο γρήγορα και οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους. Ακόμα κι αν συγκρίνουμε τις σημερινές διασημότητες με τις εφηβικές τους φωτογραφίες, μπορούμε να δούμε μια δραστική διαφορά

Έχουμε καλύτερη υγεία.

Σήμερα έχουμε καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και οι επιλογές του τρόπου ζωής μας έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί πιο αποτελεσματικά φάρμακα, το προσδόκιμο ζωής είναι πολύ μεγαλύτερο τώρα και η υγεία του πληθυσμού, γενικά, έχει βελτιωθεί σημαντικά. Κατά συνέπεια, έχουμε λιγότερες δυσμενείς συνθήκες που μας κάνουν να γερνάμε πρόωρα.

Οι άνθρωποι και τα στυλ αλλάζουν.

Ό,τι ήταν μοντέρνο τη δεκαετία του 1980 θεωρείται πλέον ντεμοντέ. Όταν βλέπουμε πενήνταρηδες που ντύνονται σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής τους, τους βλέπουμε μεγαλύτερους. Είναι απλά ντυμένοι σαν ηλικιωμένοι στα μάτια μας. Αντίθετα, άτομα της ίδιας ηλικίας που φορούν ρούχα που είναι κομψά τώρα θεωρούνται νεότεροι.

Η βιομηχανία ομορφιάς είναι πιο ανεπτυγμένη πλέον.

Έχουμε τόσο τεράστιο αριθμό από διαφορετικές κρέμες, ορούς, τζελ και αλοιφές, που φαίνεται αδύνατο να γεράσουμε. Η πλαστική χειρουργική είναι επίσης πολύ πιο δημοφιλής και προσιτή τώρα από πριν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι διασημότητες, για παράδειγμα, δεν φαίνονται να γερνούν καθόλου. Απλά σκεφτείτε τα χρήματα και το χρόνο που επενδύουν στο σώμα και το πρόσωπό τους!

Τα ζευγάρια δεν βιάζονται να κάνουν παιδιά.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο αριθμός των γυναικών που γέννησαν για πρώτη φορά στα σαράντα τους έχει αυξηθεί. Στο παρελθόν, η μέση ηλικία απόκτησης του πρώτου μωρού ήταν περίπου 23 ετών και μέχρι το 2011 αυξήθηκε στα 29 έτη. Επιπλέον, οι άνθρωποι παντρεύονται πολύ αργότερα τώρα και οι οικογένειες γίνονται μικρότερες, πράγμα που σημαίνει λιγότερες ευθύνες.

Προσπαθούμε να δείχνουμε νεότεροι.

Η σημερινή γενιά έχει εμμονή με το να δείχνει νέα. Σε αντίθεση με αρκετούς αιώνες πριν, όταν οι άνθρωποι φορούσαν γκρι περούκες για να φαίνονται μεγαλύτεροι, τώρα εφαρμόζουμε αντιγηραντικές κρέμες. Βλέπουμε νεαρά μοντέλα και διασημότητες που δεν γερνούν ποτέ και αρχίζουμε να νιώθουμε ότι πρέπει να συμβαδίσουμε κι εμείς μαζί τους.

toftiaxa.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button