ΔημοτικάΛΟΥΤΡΑΚΙ

Tο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη συμβολή του Χρίστου Δήμα, παραχωρεί μηχανήματα για την αποκατάσταση της περιοχής του Σχίνου

Άμεση παραχώρηση μηχανημάτων έργου για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της περιοχής του Σχίνου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη συμβολή του Χρίστου Δήμα

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα με στόχο την άμεση παραχώρηση μηχανημάτων έργου που θα συνδράμουν στον καθαρισμό και την ταχύτατη αποκατάσταση της περιοχής του Σχίνου που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Μαΐου 2021.

Σε συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στις 25/05/2021, ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε για την παραχώρηση μηχανημάτων έργου από τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου και πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων που ενδέχεται να προκληθούν από την καταστροφή της βλάστησης στην καμένη έκταση καθώς επίσης, οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας.

Να σημειωθεί πως η καμένη έκταση εκτιμάται σε 20.000 στρέμματα εντός χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου – Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με την Υπηρεσία FireHub του Κέντρου Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, καθώς επίσης, τον Υφυπουργό κ. Δήμα για την αμέριστη συμβολή και συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, εξασφαλίζοντας πάντα τις διόδους για να πετύχουμε όλοι μαζί θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button