
Απίθανος ο Σουηδός άλτης διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στη χώρα του
Ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις κατέρριψε για 12η φορά το παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στο άλμα επί κοντώ και έγραψε ξανά ιστορία.
Το νέο του ρεκόρ στο Diamond League της Σουηδίας ξεπέρασε κατά 1 εκατοστό το προηγούμενο, που είχε πετύχει στις 28 Φεβρουαρίου σε κλειστό στίβο στη Γαλλία (6,27 μέτρα). Από το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ στις 8 Φεβρουαρίου 2020, κάθε ένα από τα 12 ρεκόρ του έχει σημειωθεί με αύξηση ενός μόνο εκατοστού. Άχαστος και με…μυαλό ο Ντουπλάντις.
Ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης ακολουθεί τη στρατηγική του θρυλικού Σεργκέι Μπούμπκα, ο οποίος τη δεκαετία του ’80 και του ’90 έσπαγε το ρεκόρ επίσης ανά εκατοστό για να επωφεληθεί από τα μπόνους επιδόσεων.
Ο Μπούμπκα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ 17 φορές σε ανοικτό στίβο και 18 φορές σε κλειστό, προτού η World Athletics τα ενοποιήσει σε ενιαίο παγκόσμιο ρεκόρ ανεξαρτήτως αγωνιστικού χώρου.
Watch Mondo Duplantis 🇸🇪 as he soars over a World Record of 6.28m in the men's Pole Vault in Stockholm!🤯🔥
— Track & Field Gazette (@TrackGazette) June 15, 2025
The 12th World Record of his career.pic.twitter.com/MrrBgCxIJd
6.28m!!!
— Track & Field Gazette (@TrackGazette) June 15, 2025
WORLD RECORD!!!!!!🤯🔥🔥
Mondo Duplantis 🇸🇪 has just cleared 6.28m in the men's Pole Vault at the Stockholm Diamond League!
In front of an home crowd.
The 12th World Record of his career! Wow. pic.twitter.com/mYzqqgOru5
Ο Ντουπλάντις, στα 25 του χρόνια, έχει χάσει μόλις τέσσερις αγώνες από το 2020 και έχει σημειώσει περισσότερες από 70 νίκες, σύμφωνα με τα στατιστικά του Tilastopaja.org.
πηγή: athensvoice.gr