ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα κρίνει το άνοιγμα της εστίασης και τη μετακίνηση εκτός νομού για Πάσχα στο χωριό

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι δραματική, οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα κάθε μέρα σπάνε κάθε ρεκόρ συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα αγοράς, εστίασης και μετακίνησης εκτός νομού μετατίθεται για τουλάχιστον τον Απρίλιο

Στην επικείμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων θα γίνει αξιολόγηση των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή καθώς επίσης και της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας σε κρούσματα και διασωληνωμένους και θα παρθούν αποφάσεις για το πότε μπορούν να υπάρξουν νεότερες ελαφρύνσεις μετά το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των καταστημάτων μανικιούρ – πεντικιούρ.

Σύμφωνα με το έως τώρα δεδομένα, οι επιστήμονες δεν πρόκειται αυτές τις μέρες να προχωρήσουν σε εισηγήσεις χαλάρωσης του lockdown. Υπάρχει και μία ομάδα επιστημόνων όπως ο κ. Δερμιτζάκης που έχει ζητήσει το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους καθώς ο κόσμος θα σταματήσει να συνωστίζεται σε πλατείες τις ηλιόλουστες μέρες του μήνα.

Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι το δειλό άνοιγμα των κομμωτηρίων πρέπει να είναι και το μόνο αυτή τη περίοδο καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Γι’ αυτό και όλα δείχνουν ότι το λιανεμπόριο μετατίθεται για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Μάλιστα εάν μέχρι τότε δεν πέσουν σημαντικά τα νέα κρούσματα, είναι πιθανό τα καταστήματα να ανοίξουν μόνο με click away. 

Πάσχα

Η πορεία του ιού στη χώρα μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα δείξει το δρόμο για την εστίαση και για την μετακίνηση εκτός νομού για Πάσχα στο χωριό. Εάν δηλαδή αρχίσει η πτωτική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μπορεί να ανοίξει η εστίαση ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα και ίσως να δοθεί και η δυνατότητα μετακίνησης εκτός νομού.

Η μετακίνηση εκτός νομού βέβαια δεν θεωρείται γενικώς πολύ πιθανή, καθώς θα πρέπει να πέσουν σημαντικά οι νέες λοιμώξεις πριν η κυβέρνηση δώσει το πράσινο φως για να πάμε στα χωριά μας.

Ο φόβος διασποράς είναι μεγάλος καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι της Αθήνας που βρίσκεται στο κόκκινο θα βρεθούν στην επαρχεία και ενδεχομένως «κοκκινίσουν» περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό βάρος.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button