ΕΛΛΑΔΑ

«Θρίλερ» με τον θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας – Στο επίκεντρο Έλληνας καρδιοχειρουργός

Ένα «θρίλερ» που αφορά θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ΕΛ.ΑΣ και τις δικαστικές Αρχές να ερευνούν την υπόθεση

Στο επίκεντρο των ερευνών έχει μπει ένας Έλληνας καρδιοχειρουργός, ο οποίος φέρεται να αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μεσσίας», ο οποίος εξετάζεται από τις Αρχές για τον θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία.

Ένα «θρίλερ» σε εξέλιξη ερευνούν κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές σχετικά με τους καταγγελλόμενους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας. Στο επίκεντρο των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, έχει μπει ένας Έλληνας καρδιοχειρουργός.

Το βασικό τμήμα της έρευνας αφορά μία ιδιωτική κλινική και οι Αρχές καλούν σε καταθέσεις τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, ιατρούς και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τις καταγγελίες. Έρευνα φέρεται να έχει γίνει και από αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία σταμάτησε τις εργασίες της στις αρχές του 2023.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα

Η αστυνομική και δικαστική έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησε από μία εγγραφή αναφορά που στάλθηκε σε Συλλόγους Καρδιοπαθών Παιδιών το 2021 και πιο συγκεκριμένα από άτομα, που δηλώνουν ότι υπήρξαν γονείς 15 παιδιών τα οποία χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό και έχασαν τη ζωή τους μετά από «πλημμελείς ενέργειές του», όπως και αναφέρεται στη δήλωση.

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω κείμενο ο επικεφαλής Διευθυντής, στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν πέρσι το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους από τις ενέργειες του γιατρού. Αρκετά από αυτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν επανήλθαν ποτέ από τα χειρουργεία καθώς έμειναν «φυτά».

Καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή σε επεμβάσεις για καρδιολογικά προβλήματα, το ποσοστό θνητότητας παγκοσμίως ανέρχεται στο 2 με 4% και όχι στο 20%, όπως και γίνεται καταγγελία σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού. Οι ίδιοι που υπογράφουν τη σχετική δήλωση σημειώνουν πως ο καρδιοχειρουργός παραπλανεί τον κόσμο μέσα από μία ΜΚΟ, που έχει δημιουργήσει, ενώ ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Δείτε βίντεο με το ρεπορτάζ του MEGA:

Πηγή: reader.gr και MEGA

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button