ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τελευταία ευκαιρία: Η Google θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα να διαγράφει λογαριασμούς

Ακόμη μπορείτε να το αποφύγετε

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ξεκινώντας από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου του 2023, η Google θα αρχίσει να διαγράφει προσωπικούς λογαριασμούς που παραμένουν ανενεργοί για δύο συνεχόμενα χρόνια. Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε κάποιον τέτοιο ανενεργό λογαριασμό που δεν θέλετε ωστόσο να χάσετε, αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία να τον σώσετε, μιας και η διαγραφή είναι μόνιμη δεν μπορεί να αναστραφεί μελλοντικά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα ανενεργά αυτά προφίλ αποτελούν εύκολους στόχους για hackers, καθώς πιθανότατα χρησιμοποιούν παρωχημένους κωδικούς πρόσβασης και είναι επίσης ευάλωτα σε spam, phishing, και άλλες μορφές ψηφιακών επιθέσεων.

Για να αποφευχθεί η ακούσια διαγραφή λογαριασμών, η Google έχει αρχίσει να αποστέλλει υπενθυμίσεις μέσω email στους κατόχους ανενεργών λογαριασμών που προορίζονται για διαγραφή. Τα email ενημερώνουν τους χρήστες για την επικείμενη διαγραφή των λογαριασμών τους για λόγους ασφαλείας, με στόχο την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης από τρίτους.

Σε περίπτωση διαγραφής, η Google σχεδιάζει να αφαιρέσει όλα τα δεδομένα που βρίσκονται στις υπηρεσίες της και τα οποία συνδέονται με τον εκάστοτε λογαριασμό. Αυτό σημαίνει πως θα χαθούν όλα τα e-mails από το Gmail, τα έγγραφα από το Docs, τα αρχεία από το Drive, κλπ. Ωστόσο, τα βίντεο που έχουν ανέβει στο YouTube δεν θα διαγραφούν.

Οι χρήστες που έχουν λάβει email ειδοποίησης και επιθυμούν να αποτρέψουν τη διαγραφή του λογαριασμού τους, μπορούν να το κάνουν μέσω απλών ενεργειών όπως η αποστολή κάποιου email, η λήψη εφαρμογών από το Play Store, η προβολή βίντεο στο YouTube, η δημιουργία κάποιου εγγράφου ή η ανάρτηση κάποιου αρχείου στο Drive πριν από τον Δεκέμβριο.

Η διαδικασία αυτή θα αφορά μόνο τους προσωπικούς λογαριασμούς και όχι τους επιχειρηματικούς ή εκπαιδευτικούς λογαριασμούς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόλις ξεκινήσει η διαδικασία διαγραφής, δεν μπορεί να αναιρεθεί. Ο μόνος τρόπος για τη γλυτώσει κάποιος λογριασμός είναι ο χρήστης να αρχίσει να τον χρησιμοποιεί εκ νέου πριν την μόνιμη διαγραφή.

πηγή: unboxholics.com

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button