ΕΛΛΑΔΑ

«Τα παιδιά μου έμειναν στο δρόμο και αυτοί τους ειρωνεύονταν» λέει ο σύζυγος της μητέρας που «ξέμεινε» στον Πειραιά

Ταξίδεψαν από Ηράκλειο προς Πειραιά με την ίδια εταιρεία, χωρίς όμως να τους ζητήσουν τα ίδια απαιτούμενα έγγραφα, τόνισε ο κ. Μπατζαλής – «Τι άλλαξε» διερωτάται

Μια άνευ προηγούμενου ταλαιπωρία πέρασαν μια μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά της, οι οποίοι δεν επιβιβάστηκαν στο πλοίο με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς δεν είχαν μαζί τους διαβατήρια και βιβλιάρια υγείας, με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η είσοδος στο καράβι.

Ολα έγιναν χθες το βράδυ, στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου θα ταξίδευε η μητέρα με τα δύο παιδιά -ηλικίας 8 και 5 ετών- προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους, στο Ηράκλειο. Η γυναίκα πήγε στα εκδοτήρια για να βγάλει εισιτήρια με το πλοίο των 21:00, αλλά οι υπάλληλοι της ζήτησαν διαβατήριο ή βιβλιάρια υγείας, που να πιστοποιούν πως τα παιδιά είναι δικά της.

Μόλις τους απάντησε πως δεν τα έχει μαζί της, οι υπάλληλοι την ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει, παρ’ όλο που ο ύπαρχος του πλοίου ανέλαβε την ευθύνη να επιβιβαστούν στο πλοίο χωρίς τα πιστοποιητικά. Όπως καταγγέλει ο σύζυγός της στο protothema.gr, οι υπάλληλοι της εταιρείας την ειρωνεύτηκαν, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η οικογένεια είχε ξεμείνει στο λιμάνι χωρίς χρήματα, αλλά και κάποιο σπίτι, για να περάσουν τη νύχτα.

“Είχαν ανέβει στην Αθήνα για το μνημόσυνο του πεθερού μου. Έφυγαν αγχωμένοι και δεν πήραν τα χαρτιά μαζί τους. Ο κύριος από τα εκδοτήρια γελούσε και ειρωνευόταν τη γυναίκα μου λέγοντάς της ‘δεν θα ταξιδέψετε απόψε’, μπροστά στους λιμενικούς. Ο ύπαρχος της είπε ‘πες τους με ευθύνη δική μου ταξιδεύουν’, αλλά και πάλι της είπαν όχι από τα εκδοτήρια. Εγώ είμαι εκτός Ελλάδος και τα παιδιά μου έμειναν στο δρόμο χωρίς λεφτά. Η υπάλληλος στο τηλέφωνο της έλεγε ‘κάνετε ταξίδι και δεν έχετε λεφτά να πάτε σε κάποιο ξενοδοχείο;’ και ούτε μας πρότεινε να κάνουμε μια ταυτοποιήση τηλεφωνικά μαζί μου. Ευτυχώς, έμεινε μαζί τους ένας φίλος, ο οποίος δεν ταξίδεψε με το πλοίο και τους πλήρωσε ξενοδοχείο για να μείνουν. Και τρέχω σήμερα για να τους βάλω λεφτά” λέει ο κ. Μπατζαλής περιγράφοντας την περιπέτεια που έζησε η οικογένειά του.

Παράλληλα, θέτει το ερώτημα πώς η γυναίκα του με τα παιδιά ταξίδεψαν από το Ηράκλειο για τον Πειραιά με το ίδιο πλοίο, ενώ δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα που ζητούσαν κατά την επιστροφή από Πειραιά για Ηράκλειο.

“Όλη η υπόθεση έχει κενά. Καταλήγουμε στο ότι θέλουν να είναι αυστηροί και νόμιμοι. Εφόσον, λοιπόν, δεν είναι δικά της τα παιδιά, πώς την αφήνουν στο λιμάνι με δύο ξένα παιδιά; Γιατί δεν την πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για μια εξακρίβωση ή μια ταυτοποιήση στοιχείων; Όταν έφυγε από το Ηράκλειο με την ίδια εταιρεία, δεν της ζήτησαν τίποτα, παρά μόνο τα εισιτήρια. Εδώ λειτούργησαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλη πολιτική για τον Πειραιά και άλλη για το Ηράκλειο;” τονίζει ο κ. Μπατζαλής.

Πηγή: protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button