ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕκδηλώσειςΣύλλογοι

Άγιοι Θεόδωροι: Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του Πραθίου 

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη, η μεταφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του Πραθίου από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας προς την Ιερά Μονή Πραθίου

Η ιερή πομπή πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη διασφάλιση της ασφαλούς και εύρυθμης διεξαγωγής της, καθώς και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων «Το Πράθι», του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι» και πλήθους πιστών.

Σήμερα Παρασκευή 1η Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ., στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πραθίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: “Από την Παναγιά του Πράθι, στις Παναγιές της Κορινθίας”.

Μια περιήγηση στα πανηγύρια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, η οποία περιλαμβάνει:

βιωματικές αφηγήσεις αγαπημένων συνανθρώπων μας που έζησαν στο Πράθι από τα παιδικά τους χρόνια, βυζαντινή χορωδία, ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακoύς χορούς.

Έρευνα – Επιστημονική Επιμέλεια: Θάνος Κώτσης

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάκος

Επιμέλεια Χορών: Γιώργος Ζαχάρης

Θα προηγηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Παύλου.

Υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη:

της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και υπό την αιγίδα:

της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορίνθου.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Back to top button