ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Συνδρομή σε Facebook και Instagram σχεδιάζει η Meta

Πόσα θα πρέπει να πληρώνουν οι χρήστες μηνιαίως

Μηνιαία συνδρομή στους χρήστες των Facebook και Instagram ετοιμάζεται να επιβάλει η Metα υποχρεώνοντας τους χρήστες να δίνουν ένα ποσό από 10 ως 16 ευρώ μηνιαίως αναλόγως της χρήσης που θα κάνει κάποιος στην κάθε πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Metα επεξεργάζεται και ένα εναλλακτικό σχέδιο όπου θα προσφέρει δωρεάν την πρόσβαση στις πλατφόρμες της αν ο χρήστης αποδεχθεί ρητά την προβολή διαφημίσεων κάτι όμως που πρέπει να περάσει από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές και να δοθεί η σχετική άδεια.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το πρόστιμο που επέβαλε η ρυθμιστική επιτροπή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας DPC στη Metα ύψους 390 εκατ. ευρώ για τις διαφημίσεις που προβάλλονται στις πλατφόρμες οι οποίες βασίζονται στο διαδικτυακό τους προφίλ βάση της χρήσης που κάνουν, της διαδικτυακής τους δραστηριότητας και των ιστοσελίδων που επισκέπτονται.

Εκπρόσωπος της Metα είπε στην WSJ ότι η εταιρεία πιστεύει «στην ελεύθερη πρόσβαση στις πλατφόρμες η οποία υποστηρίζεται από προσωποποιημένες διαφημίσεις αλλά εξερευνά και τις επιλογές που υπάρχουν ώστε να η εταιρεία να ακολουθεί τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

πηγή: newmoney.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button