ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

Συνάντηση της Ομοσπονδίας, με τον κ. Μαστραντωνάκη- Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων

Προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο της Ομοσπονδίας, με τον κ. Μαστραντωνάκη – Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης  Ύδρευσης  Αποχέτευσης  Λουτρακίου  Αγίων Θεοδώρων, είχε την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το προεδρείο της ομοσπονδίας.

Ξεκινώντας την συζήτηση ο κ Μαστραντωνάκης μας τόνισε, για μια ακόμη φορά, ότι το νερό που παρέχεται στις βρύσες των Αγίων Θεοδώρων είναι το ίδιο παντού και μάλιστα μέσα στα πέντε καλύτερα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Όπως μας εξήγησε ‘’η σύγχρονη απολύμανση (διοξείδιο του χλωρίου) γίνεται αυτόματα και είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ για την ποιότητα και την επάρκεια της μεθόδου’’.

Ζητήσαμε από τον κ. Μαστραντωνάκη να μας ενημερώσει, για την πορεία των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί στην ομοσπονδία και φυσικά έχουν κοινοποιηθεί στην ΔΕΥΑΛΘ. 

Φυσικά ήταν ενήμερος για όλα, μας μίλησε για κάθε έναν οικισμό ξεχωριστά.

Το σημαντικό είναι, ότι πλέον γίνεται μελέτη για υποδομές, που θα εξυπηρετούν και άλλους γειτονικούς οικισμούς.

Τα πιο μεγάλα έργα, θα είναι στο Λιοντάρι, στο Σουσάκι, στις Καλύβιζες, στην Κόκκινη Σπηλιά κ.α.

Για τον κεντρικό δρόμο (Πραθίου), που οδηγεί στην  Αγία Μαρίνα, μας ενημέρωσε ότι θα αντικατασταθεί το δίκτυο, ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των οικιστών και του δρόμου, ο οποίος θα ασφαλτοστρωθεί εκ νέου μετά τις εργασίες.

Τα δίκτυα που θα απομείνουν μετά τις παρεμβάσεις, δεν παρουσιάζουν προβλήματα.

Σε ερώτηση του προέδρου της ομοσπονδίας κ Σαρέλα, αν το νερό θα επαρκεί για τη λειτουργία και των ξενοδοχείων, ο κ Μαστραντωνάκης μας απάντησε ότι οι προσπάθειες που γίνονται είναι να υπάρχει επάρκεια για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης και όχι άρδευσης και σπατάλης.

Για ακόμη μια φορά μας επισήμανε τα έργα που έγιναν στις πηγές, την αντικατάσταση του δικτύου, τις καλλιέργειες, τα οποία μας πρόσθεσαν  40 -50 κυβικά την ώρα και θα γίνει τον ίδιο σε ακόμα δυο πηγές.

Όμως το φυσικό αυτό αγαθό, το νερό της περιοχής μας δεν είναι άπειρο.

Πρέπει οι κάτοικοι να το συνειδητοποιήσουν, να καταλάβουν τι έρχεται στις βρύσες τους, πόσο πολύτιμο είναι και να το σεβαστούν.

Μας ενημέρωσε για τον αυτοματισμό, που θα υπάρχει στο δίκτυο, ώστε να ρυθμίζεται η πίεση του νερού, ώστε σε ενδεχόμενη διαρροή, ή βλάβη, να μην χάνεται αυτό το πολύτιμο αγαθό.

Παράλληλα με αυτό, σε όλα τα ρολόγια των Αγίων Θεοδώρων, τον άλλο μήνα θα ξεκινήσει η αντικατάσταση τους, χωρίς κόστος για τον καταναλωτή, με ψηφιακά ρολόγια – χωρίς κινητά μέρη, όπου οι μετρήσεις και οι ρυθμίσεις θα γίνονται επαγωγικά και σύνδεση με ίντερνετ (για όποιο σπίτι διαθέτει) ώστε με μήνυμα να ενημερώνεται ο καταναλωτής  για οτιδήποτε προκύψει.

Το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον κ. Μαστραντωνάκη για τον προσανατολισμό που έχει όσο αφορά την κάλυψη αναγκών των κάτοικων της περιοχής και την επιμέλεια, με την οποία χειρίζεται αυτό το σπουδαίο αγαθό του τόπου μας.   

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button