ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία «μαμούθ» θυγατρικής της Shell με την Σωληνουργεία Κορίνθου

Στην ελληνική εταιρεία ανατέθηκε η παραγωγή και προμήθεια 93 χιλιομέτρων σωλήνων χάλυβα για το κοίτασμα «Colibri» στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Συμφωνία για την παραγωγή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα στο υποθαλάσσιο κοίτασμα, γνωστό ως «Colibri» στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, υπέγραψε η Σωληνουργεία Κορίνθου με την BG International Ltd, εξ ολοκλήρου θυγατρική της Royal Dutch Shell.

Η συμφωνία αφορά στην προμήθεια 93 χιλιομέτρων σωλήνων χάλυβα, διαμέτρου 16 ιντσών με εξωτερική επικάλυψη για αντιδιαβρωτική προστασία, για τη λειτουργία αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από τα πεδία Cassra, Orchid και Iris στην πλατφόρμα Poinsettia της Shell, που βρίσκεται στην περιοχή του Τρινιντάντ North Coast Marine Area (NCMA). Η εθνική εταιρεία πετρελαίου του Τρινιντάντ Heritage Petroleum Company Limited είναι συνιδιοκτήτης των δύο κοιτασμάτων.

«Η ανάθεση αυτή αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο στην αυξανόμενη παρουσία της Σωληνουργεία Κορίνθου στον ενεργειακό τομέα των υποθαλάσσιων έργων, καθώς είναι το πρώτο έργο στο οποίο θα προμηθεύσει σωλήνες σε μέγιστα μήκη των 24 μέτρων / 80 ποδών. Αυτό θα επιτρέψει τη μείωση του αριθμού συγκολλήσεων μεταξύ σωλήνων στον αγωγό κατά περίπου 50%, με αποτέλεσμα την περαιτέρω σημαντική εξοικονόμηση κεφαλαίων και την ανάλογη μείωση του χρόνου εγκατάστασης του αγωγού», αναφέρει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, η έναρξη της παραγωγής των σωλήνων χάλυβα και η εφαρμογή της εξωτερικής επικάλυψης για αντιδιαβρωτική προστασία αναμένεται στα τέλη του 2020 στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη (Βοιωτία), ενώ η εγκατάσταση του αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2021.

Πηγή: protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button