ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστική διάσωση θαλάσσιας χελώνας στη Ρόδο – Δύτης της έκανε τεχνητή αναπνοή

Δύτης έσωσε χελώνα που είχε παγιδευτεί σε σχοινιά στην παραλία Γεννάδι της Ρόδου

Ο Γιώργος Μακρύλλος αρχικά έκοψε τα σχοινιά που ήταν μπλεγμένη και στη συνέχεια τη μετέφερε στη στεριά όπου της έκανε τεχνητή αναπνοή.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κοινοτάρχης ΓενναδίουΣταύρος Ακκούρης, τη χελώνα περιποιήθηκαν λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία. Για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες. Στη συνέχεια η χελώνα έφυγε κολυμπώντας ελεύθερη στη θάλασσα.

Η ανάρτησή του κ. Ακκούρη αναφέρει: «Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του γενναδιου καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά φέρνοντας τη χελώνα στη στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνίτης αναπνοής στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσανος η Τσαμπικα Διακοστεργου η Φωτεινή Μακρυλλου ο Παύλος παπασαββας του Βασίλη κ πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας μας αποθέωσε την βλέπουμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του γενναδιου συγχαρητήρια στον Γιώργο μας στο αρχελων που μας έδινε πληροφορίες τηλεφωνικά και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!!!».

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button