ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΡΙΝΘΟΣΥΓΕΙΑ

Στην τρίτη θέση πανελλαδικά η Κορινθία στις “μολυσμένες” περιοχές

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού παρουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δυστυχώς δεν ήταν αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας στην Κορινθία. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν 54 κρούσματα, αριθμός που δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή μας.

Να σας θυμήσουμε ότι πριν ένα μήνα περίπου, τα κρούσματα καθημερινά κυμαίνονταν από 2-3 έως 8-9 τις ημέρες υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Βέβαια ο αριθμός των 54 κρουσμάτων μπορεί να μην φαίνεται υψηλός. Η καλύτερη ανάλυση είναι ο μέσος όρος κρουσμάτων ανά πληθυσμό. Ο ΕΟΔΥ έχει ορίσει την ένδειξη στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Δυστυχώς σε αυτήν τη λίστα, η Κορινθία κατατάσσεται στην τρίτη θέση πανελλαδικά με 37 κρούσματα, πίσω από την Θεσπρωτία (48) και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς (44).

Στα 37 κρούσματα μέσο όρο μαζί με την Κορινθία βρίσκεται ο Δυτικός Τομέας Αθηνών, η Αργολίδα και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Αν συνεχιστεί αυτή η επιδημιολογική εικόνα, τότε η Κορινθία δεν θα αργήσει να ενταχθεί στο “βαθύ κόκκινο“, όπως βρίσκεται σήμερα η Αττική.

Όπως τόνισε σήμερα ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης: “Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας”.

https://www.facebook.com/maxprint.gr
Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button