ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΔημοτικάΕπικαιρότητα

Σπύρος Ράτης προς όλους: Αφήστε την “σάπια” αντιπολίτευση

Ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης έχοντας στα χέρια του τα επίσημα έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την νομιμότητα και την αναγκαιότητα της κοπής των δέντρων επί της οδού Ιατρίδου, περνάει στην αντεπίθεση για όσους τον κατηγόρησαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η δήλωση:

Εις απάντηση του υπ’ αριθμ. 10143/26.6.2020 ερωτήματος, που κατέθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της κ. Μαρία Πρωτοπαππά, σχετικά με την κοπή δέντρων στην δημοτική ενότητα των Αγίων Θεοδώρων, η Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟ) του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, με βάση τα παρακάτω :

Ι)τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το ν. 998/1979 (ΦΕΚ Α` 289) του άρθρου 5.

ΙΙ) την 46794/4-12-2015 Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.

ΙΙΙ) τα άρθρα 105-106 του ΕισΝΑΚ, για τις αποζημιώσεις σε τρίτους, από παραλείψεις, των Νομικών Προσώπων που οφείλουν να προλαβαίνουν ζημιές.

ΙV) τις διατάξεις αντικειμενικής ευθύνης ΣτΕ 3098/2015, ΔΕφΑθ 5124/2014, 70/2006.

… αποφάνθηκε όχι μόνο ότι ήταν νόμιμη η κοπή δέντρων, αλλά και ακραιφνώς απαραίτητη, ώστε να προληφθούν κίνδυνοι
για τους δημότες και τις περιουσίες τους!


Συνεπώς, κατά τα άρτι διαλαμβανόμενα, προκύπτει ποικιλότροπα και αβίαστα, ότι, η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, σεβόμενη απολύτως την έννοια της αντιπροσωπευτικότητας, με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας απέναντι στους 20.000 δημότες, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της, μέσα από νόμιμες και μόνο ενέργειες, που δεν επιδέχονται, διασταλτικών ερμηνειών!

Όλα τα παραπάνω επιρρωνύουν την άποψή που έχουν σχηματίσει όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι δημότες, για τις «υπόγειες»συνεννοήσεις της αντιπολίτευσης, με την πρωτοφανής όξυνση των συζητήσεων κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου, ώστε για λόγους συγκυριακής σκοπιμότητας, που φόντο έχει την πολιτική επιβίωση, να μην προχωράνε τα έργα της δημοτικής αρχής, για τον τόπο!

Όποια όμως τυχοδιωκτική πολιτική ατζέντα και εάν ακολουθήσει η ενωμένη σαν τις “σάπιες σταφίδες” αντιπολίτευση, η αλήθεια δεν διαστρεβλώνεται και είναι μόνο μια!

Η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, που έχει εκλεγεί με τρόπο κρυστάλλινο και δημοκρατικό, θα συνεχίζει να εργάζεται και ναωλογοδοτεί μόνο στους δημοκρατικούς πολίτες του τόπου μας και δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για αυτούς, νυχθημερόν.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τους πολιτικούς μας αντιπάλους, στην πραγματικότητα, δεν τους ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου μας για αυτό και τους ενοχλούν τα έργα που συνεχώς εξελίσσονται, ενώ με την πάροδο του χρόνου, θα διαπιστώσουν και οι ίδιοι, ότι θα αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και οι ίδιοι θα χάσουν το μέτρημα!

Άλλωστε το πρώτο ρήγμα στις αντιδεοντολογικές τους ανακοινώσεις, ήρθε, με την παραδοχή των έργων της δημοτικής αρχής στην χθεσινή ανακοίνωση του κυρίου Βασιλείου!

« Κρείττον του λαλείν το σιγάν » λοιπόν κύριες και κύριοι της αντιπολίτευσης, γιατί εκτός της γνωστής παροιμίας με το τι παθαίνει η μαϊμού όταν ανεβαίνει ψηλά, τα έργα μας, θα είναι και η καλύτερη απάντηση μας στις άδικες κατηγορίες σας!

Θα είναι η παρακαταθήκη μας για τους δημότες και αυτό θα είναι το κρίσιμο σημείο αξιολόγησης όταν και πάλι, όλοι μας, θα κληθούμε να περάσουμε κάτω από τα καυδιανά δίκρανα της δημοκρατικής αξιολόγησης, του υπέρτατου κριτή μας, που είναι ο δημότης!

Ας το καταλάβετε επιτέλους και ας το αποδεχτείτε!

Γιατί όλες οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις που εξαπολύετε εναντίον μας, είναι παράσημο στο πέτο της δημοτικής αρχής!

ΥΓ Και μία οφειλόμενη απάντηση στον κύριο Βασιλείου!

Φίλτατε κύριε Βασιλείου “καλαμοκαβαλητές” δεν υπάρχουν στην δημοτική αρχή! Αυτό το είδος, φύεται μόνο στον μπαξέ, όλων αυτών που μετατρέπουν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε προπύργια της δημαγωγίας ! Στον μπαξέ της δημοτικής αρχής, φύεται μόνο ο σπόρος της δημιουργίας και της προσφοράς στον πολίτη…

ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΤΗΣ

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button