ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΔημοτικά

Σπύρος Ράτης: Κατέθεσε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά του πολέμου στην Αρμενία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων που έγινε στις 7/10/2020, ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Ράτης κατέθεσε ψήφισμα για να ληφθούν μέτρα από την Κυβέρνηση, για τον τερματισμό της στρατιωτικής εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

“Tο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων εκφράζοντας την αγωνία του για τους Αρμένιους αδελφούς μας με τους οποίους μας συνδέουν μακροχρόνιοι και ισχυροί δεσμοί, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των αζερικών και τουρκικών δυνάμεων στον άμαχο πληθυσμό.

Ο ανάλγητος τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός, τον οποίο έχουν βιώσει στο παρελθόν ο ελληνισμός της Κύπρου, της Μικράς Ασίας και του Πόντου, προσπαθεί μέσω του προτεκτοράτου του, να ανατρέψει το status quo της περιοχής και να καπηλευτεί εδάφη και ενεργειακά κοιτάσματα, όπως αποτυχημένα προσπάθησε να επιβάλει πρόσφατα στο Ν.Α Αιγαίο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει ΤΩΡΑ κάθε ενδεδειγμένη πρωτοβουλία, τόσο σε πολιτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας, προκειμένου να ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα για τον τερματισμό της απαράδεκτης και συνεπικουρούμενης από την Τουρκία, ηθικά και υλικά, στρατιωτικής εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η άμεση κατάπαυση του πυρός αποτελεί μονόδρομο στην ανεύρεση κοινών σημείων συνεννόησης και αμοιβαίου σεβασμού, που θα επιτρέψει την ευημερία, την ανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών αλλά και των λοιπών κρατών της ευρύτερης περιοχής.

Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των λαών να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά στις ιστορικές τους πατρίδες, αποτελεί βάση του διεθνούς δικαίου και κορωνίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ανθρωπότητα δεν αντέχει και άλλα δακρυσμένα και τρομοκρατημένα παιδικά μάτια.”

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button