ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΔημοτικάΕπικαιρότητα

Σπύρος Ράτης: Είμαι κάθετα αντίθετος να πάνε 200 παιδιά μεταναστών στα σχολεία των Αγίων Θεοδώρων

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ανέφερε ότι έλαβε πληροφόρηση από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για φιλοξενία παιδιών μεταναστών που βρίσκονται στην δομή της ¨Ηλιόχαρης” στα σχολεία των Αγίων Θεοδώρων.

Αναλυτικά το έγγραφο της πρωτοβάθμιας ανέφερε για 41 νήπια για το 3ο Νηπιαγωγείο, 82 παιδιά στο 2ο Δημοτικό, 36 παιδιά στο Γυμνάσιο και 27 παιδιά στο Λύκειο.

Το αρχικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας είναι τα συγκεκριμένα παιδιά να φοιτήσουν σε απογευματινά τμήματα, εκτός από τα παιδιά του Λυκείου που θα πάνε σε κανονικά πρωινά τμήματα.

Ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης στην τοποθέτηση του ανέφερε:

“Καταρχήν θέλω να διαψεύσω κάποιο δημοσίευμα ότι από τις 24 Ιανουαρίου ξέραμε τι θα γίνει. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Από ένα τοπικό blog που βγήκε και έλεγε ότι γνωρίζαμε από τις 24 Ιανουαρίου για αυτό το θέμα για τις δομές. Δεν είχαμε καμιά ενημέρωση. Η πρώτη ενημέρωση που έφτασε στα αυτιά μας, ήταν από την διευθύντρια του Λυκείου που της είχε πει ο σύμβουλος στις δομές φιλοξενίας ότι θα γίνουν κάποιες εγγραφές παιδιών μεταναστών. Την τελευταία μέρα με τα ΑΜΚΑ που έχουν οι πρόσφυγες έκαναν εγγραφή μόνο στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο. Έχουν δικαίωμα να κάνουν εγγραφές. Βέβαια υπάρχει και η προυπόθεση να γίνει ΦΕΚ. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει. Στο Λύκειο ζητάνε πρωινές ώρες, όχι στο Γυμνάσιο. Είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο Κορίνθου γιατί έχουν και αυτοί το ίδιο πρόβλημα.

Θέλω να γυρίσω τον χρόνο λίγο πίσω και να θυμίσω στους Δημοτικούς συμβούλους ότι, όταν έγινε η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κλάπα η δέσμευση του ήταν ότι αν χρειαστεί να γίνουν κάποια μαθήματα στα παιδιά των μεταναστών, θα γίνουν μέσα στις δομές. Βλέπουμε ότι μετά από ένα χρόνο αλλάζουν άρδην. Μπορεί να άλλαξε η κυβέρνηση, αλλά η πολιτική παραμένει ίδια και στην τωρινή κυβέρνηση. Δεν θέλω να κρύβομαι αλλά βλέπω ότι και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική και σαφώς είμαι αντίθετος. Είμαι κάθετα αντίθετος. Δεν είναι δυνατόν να ιδρύσουμε ένα καινούργιο σχολείο μέσα στο ίδιο σχολείο. Είναι σχεδόν 200 παιδιά στο σύνολο και δεν είναι δυνατόν να τα φιλοξενήσουν τα σχολεία των Αγίων Θεοδώρων. Δεν μπορούμε, δεν αντέχουμε. Η πρόταση μου είναι να μην τους δεχτούμε. Εγώ είμαι ξεκάθαρος, δεν θα τους δεχτούμε. Μπορεί να μας πουν ρατσιστές, αλλά όταν υπόσχονται κάτι οι κυβερνώντες πρέπει να μάθουν να το τηρούν κιόλας. Αυτοί ήρθανε, δεν ήρθαμε εμείς. Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει όλοι να είμαστε ξεκάθαροι, ώστε να μην τους δεχθούμε. Τα 200 παιδιά είναι τεράστιος αριθμός για να μπορέσουμε να τα δεχθούμε.

Η συγκεκριμένη δομή στεγάζει Σύριους και Αφγανούς. Έχουν δημιουργήσει μέσα ομάδες που τσακώνονται, να φανταστείτε την προηγούμενη Παρασκευή κυνηγάγανε και τους υπαλλήλους της ΜΚΟ. Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτούς τους ανήλικους που είχαμε πιάσει πέρσι, είχαν και μαχαίρια επάνω τους. Ποιος μου λέει ότι αύριο αυτοί που θα πάνε στο Λύκειο (δεν μιλάω για τα μικρότερα παιδιά) δεν θα έχουν μαχαίρια επάνω τους. Ποιος μου λέει ότι οι συγκρούσεις που έχουν μέσα στην δομή δεν θα μεταφερθούν στο Λύκειο, όταν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των παιδιών.”

Λουτράκι, Ελευθ. Βενιζέλου 41
τηλ. 2744021111
Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button