ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

Σπύρος Ράτης: «Ας θυμηθούμε κάποια από τα έργα μας ως Δημοτική Αρχή»

Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε ως Δημοτική Αρχή, είναι η προστασία και η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας

Για όσους δε το γνωρίζουν, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Γεράνεια Όρη έχουν ενταχθεί στο πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000. Η προστασία της φύσης, της πανίδας και της χλωρίδας της περιοχής και η εξασφάλιση της ομαλής διατήρησης τους, αποτελεί για μας προτεραιότητα.

Ετσι προβήκαμε στη διάνοιξη και τον καθαρισμό αγροτικών δρόμων, στον παράλληλο της εθνικής, μέσα σε οικισμούς και φυσικά στις δυσπρόσιτες δασικές μας περιοχές. Η προσπάθειά μας αυτή υλοποιήθηκε όχι μόνο με τα ιδία μέσα που διαθέτει ο Δήμος, αλλά και με τη συμβολή της Περιφέρειας και του Στρατού.

Επιπλέον, ιδρύσαμε δύο νέα Πυροσβεστικά Κλιμάκια, ένα στα Ίσθμια κι ένα στους Αγίους Θεοδώρους. Ιδιαίτερα το κλιμάκιο των Αγίων Θεοδώρων, είναι επανδρωμένο με δύο πυροσβεστικά οχήματα, επί 24ωρου βάσεως, που παραμένουν σε επιφυλακή ειδικά τις επικίνδυνες μέρες με ισχυρούς ανέμους όπως είναι και η σημερινή. Επίσης ενισχύθηκε ο Εθελοντικός Σύλλογος, με την αύξηση του απαραίτητου εξοπλισμού πυρόσβεσης.

Τέλος τοποθετήθηκαν τρεις δεξαμενές νερού, των 100 κυβικών, μέσα στο δάσος, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την χρήση τους, από την Πυροσβεστική κ τους Εθελοντικούς Συλλόγους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Παραθέτονται βίντεο, από την τετραετή προσπάθειά μας. Είμαστε παρόντες!!!

Συνεχίζουμε….

Σπύρος Ράτης: Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button