ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σπάνια εμφάνιση γαλάζιας φάλαινας- Ίσως η τρίτη τα τελευταία 100 χρόνια

Μια γαλάζια φάλαινα εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Σίδνεϊ στην Αυστραλία.

Πρόκειται ίσως για την τρίτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια που έχει καταγραφεί η εμφάνιση γαλάζιας φάλαινας, σύμφωνα με τους υπεύθυνους για την άγρια πανίδα.   Η φάλαινα παρατηρήθηκε τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου κοντά στο παραθαλάσσιο προάστιο Maroubra στη Νέα Νότια Ουαλία.  

Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής της ΝΝΟ (NPWS) επιβεβαίωσε σήμερα την «εξαιρετικά σπάνια» εμφάνιση της γαλάζιας φάλαινας.   Οι γαλάζιες φάλαινες, τα μεγαλύτερα ζώα στη Γη, σπάνια εμφανίζονται τόσο κοντά στην ακτή, διευκρίνισαν οι ειδικοί.

«Η γαλάζια φάλαινα είναι το μεγαλύτερο ζώο στον πλανήτη, και παρά το μέγεθός της, θα μπορούσε εύκολα να ξεγλιστρήσει από την ακτή του Σίδνεϊ απαρατήρητη», δήλωσε σε δημοσίευμα ο Andrew Marshall του NPWS.  

Ο Marshall είπε ότι το θαλάσσιο αυτό πλάσμα μπορεί να έχει μήκος πάνω από 25 μέτρα και να ζυγίζει πάνω από 100 τόνους. Ωστόσο, παρά το μέγεθός τους, οι γαλάζιες φάλαινες είναι «σε μεγάλο βαθμό» αόρατες ακόμη και στους πιο ειδικούς παρατηρητές φαλαινών», δήλωσε  χαρακτηριστικά.   «Δεν μπορεί κάποιος να τις δει, επειδή τείνουν να ζουν πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι πληθυσμοί τους είναι ευρέως διασκορπισμένοι και έχουμε πολύ περιορισμένα δεδομένα σχετικά με τη μετανάστευση και τον βιότοπό τους», είπε.  

Τη σπάνια αυτή εμφάνιση της γαλάζιας φάλαινας κατάφερε να απαθανατίσει ένας φωτογράφος, κατά μήκος της ακτής κοντά στο Maroubra.

https://www.instagram.com/p/CD-zuXPDt6l/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/CEBUlBsjGc3/

Mε πληροφορίες του BBC/nsw.gov.au

Πηγή: lifo.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button