ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σεισμοί στον Κορινθιακό: Τι συμβαίνει με το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, εξηγεί τι συμβαίνει στον Κορινθιακό με το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μία έντονη δραστηριότητα με συνεχείς σεισμούς μικρής εντάσεως στον Κορινθιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια από το Ξυλόκαστρο.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί τι συμβαίνει στην περιοχή και σημειώνει πως πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος.

Μάλιστα, ο σεισμολόγος σημειώνει ότι για την ώρα η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα εντάσσεται στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής.

Seismoi
Οι πρόσφατοι σεισμοί στον Κορινθιακό

Ο Άκης Τσελέντης, σημειώνει παράλληλα, ότι τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα υπάρχει μία ύφεση στους σεισμούς, τη στιγμή που η σεισμική ενέργεια συνεχώς συσσωρεύεται και κάποια στιγμή θα εκτονωθεί.

Οι σεισμοί στο Ξυλόκαστρο

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης γράφει μεταξύ άλλων: «Μικροσεισμική δράση στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλοκάστρου

Από χθες παρατηρούμε μια μικροσεισμική ακολουθία στο θαλάσσιο χώρο Β το Ξυλόκαστρου. Ο μέγιστος σεισμός που καταγράψαμε είναι 3,4R.

Η έως τώρα κατανομή των μικροσεισμών δείχνει μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ κάτι που διαφέρει με την συνήθη διεύθυνση των μεγάλων ρηγμάτων του Κορινθιακού, για αυτό και μιλώ για μικρό ρήγμα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την περιοχή μα το πυκνό σεισμολογικό δίκτυο που έχει εγκατεστημένων και αναλύει συνεχώς την εξέλιξη της ακολουθίας. Προς το παρόν θεωρώ ότι εντάσσεται στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής.

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ύφεση στη σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου. Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής χώρα η σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται κάποια στιγμή θα εκτονωθεί.

Εύχομαι να είναι σε θαλάσσιο χώρο ο όπως συνήθως γίνεται μακριά από αστικά κέντρα…».

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button