ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Ιανού, κηρύχτηκαν Γαλατάκι και Λουτρά Ωραίας Ελένης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε για μια ακόμη φορά η περιοχή της Ανατολικής Κορινθίας -και συγκεκριμένα η κοινότητα Γαλατακίου- μετά τις καταστροφές που προξένησε ο Ιανός. Οι επίμονες προσπάθειες του δήμου Κορινθίων προς την περιφέρεια έπιασαν τόπο και ο Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το σχετικό έγγραφο, το οποίο έχει γίνει αποδεκτό από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες – κατοίκους της περιοχής να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, αλλά και στον δήμο να διασφαλίσει πόρους για μια σειρά από έργα που είναι απαραίτητα, ώστε να αποφευχθεί νέα καταστροφή.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο Βασίλης Νανόπουλος, με έντονο τρόπο, εξέφρασε την δυσφορία του για την διαφορετική στόχευση που έχει η Περιφέρεια σε σχέση με τις προτεραιότητες των έργων που πρέπει να γίνουν στην πυρόπληκτη Ανατολική Κορινθία.

Ειδικότερα, η περιφέρεια φαίνεται να προκρίνει έργα ασφαλτοστρώσεων την ίδια ώρα που ο δήμος Κορινθίων υποστηρίζει ότι προτεραιότητα έχει η δημιουργία δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, αλλά και έργα διάνοιξης των χειμάρρων στα Αθίκια και η κατασκευή αυλάκων στα γύρω χωριά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι περιοχές αυτές θα μπορούν να αντιμετωπίσουν «μια δυνατή βροχή, όχι μια θεομηνία».

Ο κ. Νανόπουλος στην σύσκεψη φρόντισε να κάνει σαφείς αυτές τις θέσεις του, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι όσα αποφάσισε η Περιφέρεια δεν είναι αυτά που ζήτησε ο δήμος και γι αυτό δεν τον ικανοποιούν. Παραδέχτηκε ότι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου που σχεδιάζει η περιφέρεια είναι απαραίτητη γι αυτό και ο δήμος θα συνυπογράψει την προγραμματική σύμβαση, προκειμένου η περιφέρεια αν αναλάβει να κάνει τα έργα. Ωστόσο, οι οδοποιίες μπορούν να γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού λυθούν πρώτα τα επείγοντα ζητήματα που αφορούν την προστασία του αστικού ιστού.

Πηγή: korinthia.net.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button