ΕΛΛΑΔΑ

«Σε 200 μέτρα στρίψτε αριστερά»: Με GPS και οδηγίες από τους επιβάτες «μπήκαν» τα ΚΤΕΛ στην Αττική (vid)

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν από το πρωι στα 10 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που επιστρατεύτηκαν από σήμερα προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού . Οι οδηγοί ήρθαν στην ΑΘήνα από την Τρίπολη, τον Πύργο, τα Γρεβενά και άλλες πόλεις, δεν γνώριζαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν GPS για να εκτελέσουν το δρομολόγιο ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητούσαν οδηγίες από τους επιβάτες. 

Ο επιβάτης βοηθά τον οδηγό του λεωφορείου να ολοκληρώσει το δρομολόγιο από τους Θρακομακεδόνες προς την Κηφισιά.

Ο οδηγός συμβουλεύεται και τον χάρτη του κινητού του τηλεφώνου. Καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής, το gps παραμένει ανοιχτό.

Για δεκαπέντε ημέρες, όπως έχουν ενημερωθεί, θα βρίσκονται στην Αθήνα μαζί με τα οχήματά τους οι οδηγοί από τα Κτελ Τρίπολης, Πύργου, Γρεβενών και άλλων περιφερειακών πόλεων. Σήμερα τα δέκα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ βγήκαν στους δρόμους για να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες.

Όμως η… επιστράτευση οχημάτων και οδηγών από ιδιωτικά κτελ της περιφέρειας, προκάλεσε την αντίδραση συνδικαλιστών του ΟΑΣΑ.

Το σχέδιο του ΟΑΣΑ για αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς, ξεκίνησε από δύο τοπικές γραμμές της δυτικής Αττικής, στους Θρακομακεδόνες και στο Ολυμπιακό Χωριό. Ομως, στο κέντρο της Αθήνας η ταλαιπωρία για τους επιβάτες συνεχίστηκε και σήμερα

Ένας ηλικιωμένος με μάσκα αναζητά … μια τρύπα για να μπει στο λεωφορείο. Στη μεσαία πόρτα δεν έχει τύχη….τρέχει προς την πίσω πόρτα. Πιάνεται από το χερούλι, ζητάει από μια στριμωγμένη κυρία να παραμερίσει… ένα χέρι απλώνεται, τον αγκαλιάζει σχεδόν… τον ανεβάζει στο λεωφορείο. Η πόρτα κλείνει.. ο ηλικιωμένος άνδρας μπορεί να σταθεί μόνο κολλημένος στο τζάμι.

Εως το τέλος του χρόνου θα δρομολογηθούν σταδικά 200 λεωφορεια του ΚΤΕΛ.

Πηγή: megatv.com

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button