ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή σε απάτη με «δόλωμα» το Netflix: Το επικίνδυνο email που δεν πρέπει να ανοίξετε!

Μία νέα απάτη με «δόλωμα» το Netfix έστησαν επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους συνδρομητές

Στο στόχαστρο επιτήδειων και απατεώνων έχουν μπει το τελευταίο διάστημα συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας Netflix, που καλούνται πλέον να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που μπορεί να εμφανιστεί στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο email τους.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ του GrTimes,  εφόσον κάποιος ανοίξει το επίμαχο e-mail και πατήσει τον σχετικό σύνδεσμο θα οδηγηθεί σε μια προσομοιωμένη αλλά ακριβή εικόνα της ψηφιακής πλατφόρμας, που ζητά από τον συνδρομητή είτε να ανανεώσει τα στοιχεία του, είτε να ανανεώσει τα στοιχεία πληρωμής.

Στην περίπτωση που ο συνδρομητής δεν καταλάβει αμέσως ότι πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης, τότε θα βρεθεί σε μια σελίδα όπου θα κληθεί να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς κτλ.

Εάν ούτε και τότε ο συνδρομητής καταλάβει και συμπληρώσει τα κενά με τα στοιχεία του, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εντός ολίγων ημερών να δει τα χρήματα του λογαριασμού του να εξαφανίζονται.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής χιλιάδες τέτοια e-mail έχουν φύγει προς συνδρομητές του Netflix.

ΑΠΑΤΗ NEFLIX

Ανάλογη δραστηριότητα μπορεί να ακολουθηθεί και μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο του συνδρομητή, το οποίο μάλιστα αναφέρει πως το μήνυμα αυτό αποτελεί και την «τελευταία προειδοποίηση» προτού επιβληθούν περιορισμοί στον λογαριασμό του Netflix.

Στο ίδιο αυτό μήνυμα, δίνεται κι ένας ενεργός σύνδεσμος στον οποίο υποτίθεται πως ο χρήστης μπορεί να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του. Σ’ αυτό το link είναι καλύτερο να μην κλικάρετε και διαγράψετε το μήνυμα.

Προειδοποιήσεις από το Netflix

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Κέντρο Βοήθειας της πασίγνωστης διαδικτυακής πλατφόρμας, εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα γραπτό μήνυμα (SMS) που σας ζητά το e-mail, το τηλέφωνο, τον κωδικό πρόσβασης ή τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού σας στο Netflix, «πιθανότατα δεν προέρχεται από το Netflix.

Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ να δώσετε προσωπικά στοιχεία σε μήνυμα κειμένου ή email.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

1.Αριθμοί πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών

2.Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού

3.Κωδικοί πρόσβασης Netflix

Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ πληρωμή μέσω προμηθευτή ή τοποθεσίας web 3ου μέρους.

Αν το μήνυμα κειμένου ή το email συνδέεται με ένα URL το οποίο δεν αναγνωρίζετε, μην το πατήσετε ή μην κάνετε κλικ. Αν πατήσατε ή κάνατε κλικ, μην εισαγάγετε κανένα στοιχείο στην τοποθεσία web που άνοιξε.

Τι πρέπει να κάνω αν λάβω κάποιο ύποπτο email ή μήνυμα κειμένου;

Τα άτομα που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν δεν μπορούν να λάβουν καμία πληροφορία για εσάς εκτός αν τους τη δώσετε. Επομένως μην κάνετε κλικ σε συνδέσεις από μηνύματα και μην απαντάτε.

  • Μην κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε από τις συνδέσεις και μην ανοίξετε κανένα από τα συνημμένα του.
  • Προωθήστε το email στη διεύθυνση [email protected] .
  • Αν το email σας απορριφθεί όταν το προωθήσετε, σημαίνει ότι έχουμε ήδη λάβει ένα αντίγραφο του μηνύματος ηλεκτρονικού ψαρέματος. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω εκτός από το να διαγράψετε το email η το μήνυμα.
Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button