ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα είναι οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια; – Η τρομακτική πρόβλεψη της τεχνητής νοημοσύνης

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους να ανησυχούν τελευταία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρέχει πολλές συναρπαστικές δυνατότητες

H άνοδος της τεχνολογίας παρέχει την ευκαιρία για νέα πεδία που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν.

To UNILAD ζήτησε από το πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης, Midjourney, να φτιάξει μερικές εικόνες για το πώς υπολογίζει ότι θα μοιάζουν οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια από σήμερα.

Τρομακτικά αποτελέσματα

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα είναι αρκετά τρομακτικά. Σύμφωνα με το Midjourney, η μόδα του μέλλοντος θα περιλαμβάνει την κάλυψη του προσώπου μας με έναν ιστό από καλώδια και άλλα τεχνολογικά gadgets.

Oυσιαστικά το Midjourney προβλέψει ότι η ανθρώπινη όψη συγχωνευθεί με την τεχνολογία.

Αυτή η όψη μαρτυρά μερικές αρκετά ανησυχητικές συνέπειες για τη σχέση μας με την τεχνολογία κατά τη διάρκεια της επόμενης χιλιετίας. Ο άνθρωπος του έτους 3.000 φαίνεται να έχει θυσιάσει το δέρμα του προσώπου του για να κάνει χώρο για όλη αυτή τη φουτουριστική τεχνολογία και είναι αρκετά ενοχλητικό.

Μάλιστα το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πεπεισμένο στην πρόβλεψή του ότι έτσι θα μοιάζουν οι άνθρωποι σε περίπου 1.000 χρόνια από τώρα και επέμεινε σε αυτήν, δημιουργώντας και δεύτερη εικόνα.

Ίσως έτσι θα είναι τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς σε 1.000 χρόνια από τώρα, πρέπει να επιδεικνύεις πόσα καλώδια έχεις καταφέρει να συνδέσεις στο πρόσωπό σου και το να έχεις δέρμα στο πρόσωπο είναι προαιρετικό.

Ακόμα και οι εικόνες που δημιούργησε το Midjourney για κάποιους από τους μελλοντικούς εαυτούς μας που δεν ακολουθούν την προσέγγιση «κολλήστε καλώδια στο πρόσωπό σας» είναι εξίσου τρομακτικές.

Ας ελπίσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) κάνει λάθος στο συγκεκριμένο θέμα.

πηγή: foxreport.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button