ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμυροπαθείς Κινέτας: 7 μήνες μετά, πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν αποζημιωθεί

Οι πλημμυροπαθείς της Κινέτας με έγγραφο που έστειλαν προς τον Δήμο Μεγαρέων, καταγγέλλουν καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις αρκετών παθόντων από τις πλημμύρες του 2019.

Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως εξής:

«Τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κινέττα με πρωτόγνωρη σφοδρότητα το 2018 και το 2019- ως συνέπεια της μεγάλης πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, επέφεραν μεγάλες και σοβαρές υλικές ζημίες σε εκατοντάδες οικίες, εκ των οποίων κάποιες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ωστόσο, 7 ολόκληρους μήνες μετά και τη μεγάλη πλημμύρα του 2019 που χτύπησε ιδιαίτερα την περιοχή της Πίκας, ως επιτροπή πλημμυροπαθών διαπιστώνουμε -δυστυχώς- ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν αποζημιωθεί για τις οικοσκευές, ενώ υπάρχουν πλημμυροπαθείς που δεν έχουν λάβει ούτε το βοήθημα των 600 ευρώ, το οποίο σημειωτέον θα έπρεπε να είχε αποδοθεί τις πρώτες, μετά την πλημμύρα, εβδομάδες.

Επιπλέον, όπως μας τονίζουν συμπολίτες πλημμυροπαθείς τη συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί σε ο,τι αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων, επιβαρύνει και το έλλειμμα ενημέρωσης που διαπιστώνεται από την υπηρεσία σας, τη στιγμή που επίσης εκκρεμούν και ενστάσεις αφενός σε ο,τι αφορά τον υπολογισμό ποσών και αφετέρου σε ο,τι αφορά την απόρριψη οικιών που αποτελούν κύρια κατοικία.

Για τους παραπάνω λόγους και στο πλαίσιο συνεργασίας που στόχο θα έχει να λύσει προβλήματα ζητάμε αναλυτική γραπτή αριθμητική ενημέρωση- σεβόμενοι τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων- νόμος 2472/1997, άρθρο 2, περ. β΄-για τα παρακάτω:
1) Πόσοι είναι οι πληγέντες με κύρια κατοικία που κατέθεσαν αίτηση για αποζημίωση στην υπηρεσία σας;
2)Πόσοι από αυτούς έχουν λάβει το βοήθημα των 600 ευρώ και σε πόσους από τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές με κύρια κατοικία εκκρεμεί η καταβολή του;
3)Πόσοι από τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κύριας κατοικίας έχουν αποζημιωθεί για τις οικοσκευές και σε πόσους εκκρεμεί η καταβολή της αποζημίωσης;
4)Πόσοι από αυτούς απορρίφθηκαν και για ποιους λόγους; Και επίσης πόσοι έχουν υποβάλει ένσταση κατά της απόρριψης
5) Από αυτούς που έχουν αποζημιωθεί, πόσοι έχουν υποβάλει ενστάσεις για λάθος στα τετραγωνικά ή στο βαθμό ζημίας;
6) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξέτασης των ενστάσεων αυτών ;
7) Πόσοι είναι πληγέντες που έχουν καταθέσει αίτηση για αποζημίωση οικοσκευών ως ιδιοκτήτες Β΄ κατοικίας
8)Τέλος πόσα λίτρα πετρελαίου διατέθηκαν από τα ΕΛΠΕ για τους πληγέντες κατοίκους της Κινέττας; Πόσοι έλαβαν αυτή την προσφορά, πόσα λίτρα αντιστοιχούσαν σε κάθε έναν; Και με ποια κριτήρια έγινε η διανομή;»

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button