ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πάτρα: Πρόστιμο 73.000 ευρώ σε 27χρονο που πήγε για ψαροντούφεκο, θεωρήθηκε αγνοούμενος και βρέθηκε σε beach bar

Σκάφη και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ακόμα και ελικόπτερο έψαχνε για ένα 24ωρο τον νεαρο ψαροντουφεκά, που βρέθηκε τελικά σε ένα beach bar…και τώρα ήρθε ο λογαριασμός

Ο 27χρονος καλείται να πληρώσει 73.607,93 ευρώ πρόστιμο, για άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.

Στις 10 Ιουνίου του 2024, στην περιοχή Λαμπίρι Αχαΐας, ο φίλος του 27χρονου ειδοποίησε τις Αρχές, καθώς δεν έβρισκε τον νεαρό με τον οποίο είχαν πάει για ψαροντούφεκο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, για περισσότερες από 20 ώρες ο 27χρονος παρακολουθούσε από απόσταση την μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε στηθεί από το Λιμενικό, ενώ φέρεται να διασκέδαζε σε… beach bar της περιοχής.

Η Εισαγγελία είχε δώσει εντολή να διερευνηθεί εάν υπήρξε άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών και τώρα ήρθε το τσουχτερό πρόστιμο:

• 3.322 ευρώ για το προσωπικό του Λιμενικού που έπεσε στην «μάχη» για τον εντοπισμό του,
• περίπου 28.000 ευρώ για τα εναέρια μέσα,
• 36.000 ευρώ για τα πλωτά μέσα και
• 4.235 ευρώ για τα χερσαία μέσα.

Συν το ψηφιακό τέλος συναλλαγών με το συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει να ξεπερνάει τις 73.000 ευρώ.

Ο 27χρονος υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται εκείνος για την κινητοποίηση των Αρχών, με τον δικηγόρο του να δηλώνει ότι είχε πάει για βραδινό μπάνιο, έφυγε και κάποιοι θεώρησαν ότι χάθηκε και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο για άσκοπη κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, καθώς ειδικά το καλοκαίρι τα περιστατικά είναι πολλά.

Ο 27χρονος θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη προκειμένου να μην πληρώσει το πρόστιμο.

πηγή: real.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button