ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πάτρα: «Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το σοκ των θανάτων» – Τα πρώτα λόγια του παππού για τα νεκρά παιδιά

Ο παππούς των τριών παιδιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια αφήνει ερωτήματα – Τι απαντά μετά τη διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης του θανάτου τους στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής

Τους αδιευκρίνιστους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα μελετά πλέον το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Οσοι γνωρίζουν την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα εξετάζουν όλα τα δεδομένα και γι’ αυτό τώρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής θα ερευνήσουν όλα τα ενδεχόμενα σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τα τρία αγγελούδια, η Τζωρτζίνα, η Μαλένα και η Ιριδα άφησαν την τελευταία τους πνοή σε διάστημα τριών ετών με την υπόθεση να κρίνεται πλέον ως ιδιαίτερα σοβαρή. Γι’ αυτό και η Εισαγγελία διαβίβασε τον σχετικό φάκελο της υπόθεσης στην Ασφάλεια Αττικής για να ξεκινήσουν οι έρευνες. Με τους γονείς των τριών παιδιών να ψάχνουν ακόμη απαντήσεις για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών, ο παππούς τους μιλά για πρώτη φορά στην εκπομπή Live News στο MEGA για το δράμα που βιώνει όλη η οικογένεια. «Η γυναίκα μου αυτή τη στιγμή είναι σε ένα κρεβάτι. Δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε πρόταση. Προσπαθούσαμε να περάσουμε το σοκ του θανάτου, το δεύτερο που μας έδωσε η ζωή και έφυγε και μας ήρθε το τρίτο. Πόσα να ζήσουμε άλλο;», διερωτάται ο παππούς των παιδιών.

Ο παππούς των παιδιών ξεσπά, αφού, όπως λέει, η οικογένεια δεν πήρε ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις από τους γιατρούς. «Aδιευκρίνιστα αίτια και το μικρό αδιευκρίνιστα έφυγε. Είχε αγενεσία, μία σπάνια αρρώστια που βγαίνει, δεν ξέρω πόσο στον κόσμο. Αδιευκρίνιστα το ένα, αδιευκρίνιστα το άλλο. Πες μας, πού είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα πανεπιστήμια να διευκρινίσουμε τι ήταν τελικά», συμπλήρωσε ο παππούς, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει ζωή. Δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι τα παιδιά

Γονείς τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα: «Αφήστε μας στον πόνο μας»

Οι γονείς των τριών νεκρών παιδιών, πάντως, δηλώνουν ικανοποιημένοι για την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ομως, ζητούν ένα πράγμα: «Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι» είπε ο τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής Μάνος Δασκαλάκης και συνέχισε: «Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης.

Τη δήλωση συνέταξε ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, Δημήτρης Καράμπελας. «Οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα» τονίζεται χαρακτηριστικά. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση:

«Εκ μέρους των γονέων των τριών ανηλίκων τέκνων που ’’έφυγαν’’ τόσο πρόωρα από τη ζωή, Εμμανουήλ Δασκαλάκη και Σωτηρίας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, δηλώνω τα εξής: «Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν. Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της. Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση».

Γιατροί και ιατροδικαστές θα καταθέσουν για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα

Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς αναφέρουν τις ακριβείς αιτίες θανάτων των παιδιών τους, όπως τους ανακοινώθηκαν από τους γιατρούς και τους ιατροδικαστές, ξεκινώντας από τον θάνατο της μικρής Μαλένας τον Απρίλιο του 2019. Η Ιριδα έφυγε από τη ζωή αιφνιδιαστικά στην κούνια της, όταν σταμάτησε ο σφυγμός της ενώ οι μετέπειτα εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου. Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από 10 μέρες, σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση, ανέφερε «αιφνίδιος θάνατος από αδιευκρίνιστα αίτια» ενώ εκκρεμούν ακόμη οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Πάντως, πάνω από 10 γιατροί και ιατροδικαστές θα κληθούν να καταθέσουν για τις συνθήκες θανάτων και τα αίτια των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Πηγή: reader.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button