ΔΙΕΘΝΗ

Παρουσιαστής στην Αργεντινή άνοιξε σαμπάνια για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ – ΒΙΝΤΕΟ

«Πέθανε το κατάλληλο άτομο. Η γριά πήγε στην κόλαση», είπε στην εκπομπή του

Σε όλο τον κόσμο είναι πρώτο θέμα ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην Βρετανία επικρατεί θρήνος με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν τη λύπη τους έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Είναι και κάποιοι που όχι μόνο δεν στεναχωρήθηκαν με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά πανηγύρισαν κιόλας.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο δημοσιογράφος του «Canal 22» στην Αργεντινή, Santiago Cuneo, ο οποίος ξεκίνησε την εκπομπή του, σε πανηγυρικό κλίμα ανοίγοντας μάλιστα και μία σαμπάνια.

«Η σκύλ@ από την Βρετανία πέθανε και αυτά είναι καλά νέα» ανέφερε και σε άλλο σημείο της εκπομπή τόνισε: «πέθανε το κατάλληλο άτομο. Η γριά πήγε στην κόλαση».

https://youtu.be/v0roD14kBIg

Ο πόλεμος των Φόκλαντ

Το μίσος του έχει να κάνει με τον πόλεμο των Φόκλαντ. Έναν πόλεμο δέκα εβδομάδων μεταξύ της Αργεντινής και του Ηνωμένου Βασιλείου με αντικείμενο δύο Βρετανικά υπερπόντια εδάφη στον Νότιο Ατλαντικό.

Ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Απριλίου 1982 όταν η Αργεντινή εισέβαλε και κατέλαβε τις Νήσους Φώκλαντ (και την επόμενη ημέρα τις Νήσους Νότια Γεωργία και Νότιες Σάντουιτς) σε μια προσπάθεια να αποδείξει την κυριαρχία που ισχυριζόταν επί μακρόν πάνω τους. Στις 5 Απριλίου, η Βρετανική κυβέρνηση απέστειλε ναυτική δύναμη για να εμπλακεί με το Ναυτικό της Αργεντινής και την Πολεμική Αεροπορία πριν πραγματοποιήσει αμφίβια επίθεση στα νησιά.

Η σύγκρουση διάρκεσε 74 ημέρες και έληξε με την παράδοση της Αργεντινής στις 14 Ιουνίου 1982, επιστρέφοντας τα νησιά σε Βρετανικό έλεγχο. Συνολικά, 649 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της Αργεντινής, 255 μέλη του Βρετανικού στρατού, και τρεις κάτοικοι των Νήσων Φώκλαντ σκοτώθηκαν κατά τις εχθροπραξίες.

πηγή: real.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button