ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που «συνέλαβε» και φυλάκισε μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου βάζει στο κάδρο συγκεκριμένα αδικήματα υπό έρευνα για τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη, όπως είναι η συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που οδήγησε σε εμπρησμούς

Να ερευνήσει το ενδεχόμενο οι καταστροφικές πυρκαγιές να οφείλονται σε οργανωμένη εγκληματική δράση αλλά και να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, ζητεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών βάζοντας στο κάδρο συγκεκριμένα αδικήματα υπό έρευνα όπως είναι η συγκρότηση ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που μπορεί να κρύβεται πίσω από τους εμπρησμούς.

Σχετικά με το άλλο σκέλος της παραγγελίας της για τους μετανάστες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να διερευνηθούν σοβαρά αδικήματα όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.

Η κ. Αδειλίνη αναφέρει χαρακτηριστικά στην παραγγελία της:

«1. Ως προς τις καταστροφικές για τις ανθρώπινες ζωές, τον εθνικό δασικό πλούτο, τις περιουσίες κ.λπ. πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην περιφέρειά σας, να διερευνήσετε τα αίτια αυτών, σύμφωνα και με την με αρ. πρωτ. 5553 από 25/7/2023 παραγγελία μας, μεταξύ των οποίων και τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή διάπραξη του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1, 2 ΠΚ συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ.1 και 265 παρ.1 στοιχ. β, γ ΠΚ) και

2. Ως προς τα καταγγελόμενα στα ανωτέρω συνημμένα δημοσιεύματα, να διερευνήσετε την τέλεση εγκλημάτων, όπως της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ. (άρθρο 184 παρ.2 ΠΚ), καθώς και της έκθεσης (άρθρο 306 παρ.1 ΠΚ) και αρπαγής κατά συρροή, τετελεσμένης ή και σε απόπειρα (άρθρα 94 παρ.1, 322 παρ.1α ΠΚ) σε συνδυασμό με το άρθρο 82 Α ΠΚ. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Το βίντεο με την αποτροπιαστική συμπεριφορά του άνδρα αλβανικής καταγωγής

Ο συγκεκριμένος άνδρας στην Αλεξανδρούπολη μαζί με δυο Έλληνες κατά τη διάρκεια της φωτιάς έβαλε μετανάστες και πρόσφυγες σε μια «κλούβα» καλώντας τους συμπολίτες του να κάνουν το ίδιο.

Ακούγεται μάλιστα αναφερόμενος στους μετανάστες να μιλάει για «25 κομμάτια», ενώ ανοίγει την κλούβα και υπερηφανεύεται για την πράξη του. Δεν διστάζει να τους κατηγορήσει για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει. «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ», είναι τα λόγια του. «Θα μας κάψουν αυτοί ρε π@@@η, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ@@@ρδα. Έχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ@@ω την τρέλα τους ρε π@@@η. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γ@@@@έ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο», αναφέρει…

Βίντεο με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με το e-evros.gr, εστία με καύσιμη ύλη εντόπισαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι εδώ και τρία εικοσιτετράωρα πραγματοποιούν περιπολίες σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button