ΑΤΤΙΚΗ

Πάνω από 200 οδηγοί πιάστηκαν μέσα σε πέντε ημέρες να οδηγούν μεθυσμένοι στην Αττική

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Τροχαίας

Στα δίχτυα της Τροχαίας Αττικής πιάστηκαν μέσα σε πέντε μόλις ημέρες (από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου) 4.580 οδηγοί για σειρά παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Πάνω από 200 από αυτούς εντοπίστηκαν να οδηγούν μεθυσμένοι.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε σχετική της ενημέρωση η Τροχαία συνολικά ασκήθηκαν 163 διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ αφαιρέθηκαν 271 άδειες οδήγησης και 247 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων. Σε 396 οχήματα οι αστυνομικοί αφαίρεσαν τις πινακίδες, σε 426 περιπτώσεις προχώρησαν σε ακινητοποίηση των οχημάτων και σε άλλες 106 στη μεταφορά τους.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου στο σύνολο του λεκανοπεδίου από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπους Τμημάτων Τροχαίας καταγράφηκαν 470 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 5 για αυτοσχέδιους αγώνες. Επίσης, 208 οδηγοί εντοπίστηκαν σε κατάσταση μέθης. Εξ αυτών έξι συνελήφθησαν και σε ισάριθμες περιπτώσεις ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Χωρίς κράνος τριψήφιος αριθμός οδηγών

Να οδηγούν χωρίς προστατευτικό κράνος πιάστηκαν 227 οδηγοί ενώ 179 οδηγοί αυτοκινήτων είχαν «ξεχάσει» τη ζώνη ασφαλείας και άλλοι 97 εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο.

Επίσης, 59 οδηγοί εντοπίστηκαν να παραβιάζουν το «κόκκινο» στους φωτεινούς σηματοδότες και 155 να κινούνται στο λεωφορειόδρομο.

Ακόμη, εντοπίστηκαν 102 οδηγοί που δεν είχαν «περάσει» από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους και 87 που δεν είχαν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Παραβάσεις εντοπίστηκαν και στον ταχογράφο (72 περιπτώσεις), ενώ σε 21 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Ν. 3446/2006 για τα φορτηγά οχήματα.

Η «σοδειά» της Τροχαίας Αττικής περιλαμβάνει επίσης 24 παραβάσεις για θόρυβο από εξάτμιση, 18 για δυσδιάκριτες πινακίδες, 17 για φιμέ τζάμια και 8 για έλλειψη καθρεπτών. Επίσης, 1.611 κλήσεις «κόπηκαν» για παράνομη στάθμευση, ενώ διαπιστώθηκαν και 1.124 διάφορες άλλες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι έλεγχοι, όπως επισημαίνει η Τροχαία συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

πηγή: newsbeast.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button