ΔΙΕΘΝΗ

Παναγία των Παρισίων: 5 χρόνια μετά την πυρκαγιά στο πιο επισκέψιμο μνημείο της Ευρώπης (Βίντεο)

Ο καθεδρικός ναός θα ανοίξει ξανά για το κοινό στις 8 Δεκεμβρίου 2024

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εργασιών ανοικοδόμησης που ακολούθησαν την τεράστια πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές και την κατάρρευση του θόλου του, επανακτά σιγά σιγά την εμβληματική του όψη.

Στις 15 Απριλίου 2019, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Οι φλόγες κατέστρεψαν τη δομή της στέγης του μνημείου και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν, καταστρέφοντας την κορυφή, τις στέγες του κυρίως ναού και του εγκάρσιου κλίτους και τους ξύλινους σκελετούς τους.

Οι σκαλωσιές που περιβάλλουν μεγάλο μέρος της πρόσοψης του καθεδρικού ναού έχουν αρχίσει να απομακρύνονται σιγά-σιγά και μια νέα κορυφή είναι ήδη ορατή.

Περίπου 500 εργάτες βρίσκονται καθημερινά στο εργοτάξιο, αγωνιζόμενοι για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού, του πιο επισκέψιμου μνημείου της Ευρώπης πριν από την πυρκαγιά, το οποίο δεσπόζει στο νησί Ile de la Cite στον ποταμό Σηκουάνα από τον Μεσαίωνα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος, με τον καθεδρικό να έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ξανά για το κοινό στις 8 Δεκεμβρίου 2024.

πηγή: athensvoice.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button