ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕπικαιρότητα

ΠΑΚΟΕ: Κατάλληλες οι παραλίες στους Αγίους Θεοδώρους

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), εδώ και 42 χρόνια, κάθε καλοκαίρι ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας για τη ποιότητα των νερών κολύμβησης

Φέτος στις 27/05/2021, επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε δειγματοληψίες σε 56 σημεία από ακτές των περιοχών Δυτικής Αττικής και Κορινθίας.

Σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, για πρώτη φορά διαπιστώνεται ότι μετά από πολλά χρόνια, από τα 56 σημεία δειγματοληψίας, μόλις σε 8 παρατηρήθηκε υπέρβαση των ορίων μικροβιακής μόλυνσης στις προαναφερόμενες παραλίες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στον 1,5 χρόνο της πανδημίας όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες υπολειτουργούν (ταβέρνες, σπίτια, δημοτικές και άλλες πλαζ, αθλοπαιδιές, κ.α.) με αποτέλεσμα οι εκροές αστικών λυμάτων να ήταν περιορισμένες καθώς και τα μικροβιολογικά τους φορτία.

Ελπίζουμε η επόμενη δειγματοληψία στα μέσα Ιουλίου να δείξει τα ίδια αποτελέσματα, γεγονός το οποίο θα σημαίνει την σωστή λειτουργία του ανθρωπογενούς συστήματος.

Όπως βλέπετε από τον πίνακα αποτελεσμάτων, οι παραλίες των Αγίων Θεοδώρων και της ευρύτερης περιοχής είναι με την ένδειξη Κ (Κατάλληλες):

Για να δείτε όλους του χάρτες με τους πίνακες των αποτελεσμάτων, πατήστε εδώ.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button