ΔΙΕΘΝΗ

«Όταν τον βγάζω βόλτα…» – Η ζωή με κατοικίδιο έναν λύκο

Η Κίρα είναι πλέον πλήρως εξημερωμένος λύκος, που δεν βλάπτει κανέναν

Θέλεις και εσύ να πάρεις ένα κατοικίδιο και έχεις στο μυαλό σου τις στάνταρ επιλογές; Μια γάτα, έναν σκύλο, ένα καναρίνι άντε και κανένα ιγκουάνα;

Για την Αλίντα μάλλον οι παραπάνω επιλογές είναι τόσο συνηθισμένες, που είχε την τρελή ιδέα να τις απορρίψει και να καταλήξει σε έναν… λύκο.

Ναι, καλά διαβάσατε. Υιοθέτησε την Κίρα, λυκάκι το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του σε ηλικία τριών ημερών και δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στη φύση μόνο του.

Τη μεγάλωσε και την εκπαίδευσε με μεγάλη δυσκολία, όπως παραδέχεται, καθώς οι λύκοι φοβούνται τα καινούργια πράγματα.

Έτσι, συστηματικά φρόντιζε να τη βάζει να συναναστρέφεται με ενήλικες, παιδιά και άλλα ζώα. Πια είναι πλήρως, όπως λέει, εξοικειωμένη και σίγουρο ότι δεν θα επιτεθεί σε κανέναν.

«Δεν αντιδρά σε επιθέσεις και δεν προκαλεί εντάσεις»

«Η μαμά της Κίρα ζούσε με μια οικογένεια, η οποία όμως δεν κατάφερε να την εντάξει σωστά και κατέληξε σε καταφύγιο ζώων, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Η Κίρα γεννήθηκε εκεί και, αν την άφηναν στη φύση, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει, αφού κανείς δεν της έμαθε να κυνηγάει. Η μητέρα της παράτησε τα μωρά της τρεις μέρες μετά τη γέννα, οπότε αυτά έπρεπε να ταΐζονται με το χέρι. Με το που δυνάμωσε η Κίρα, την πήρα και την τάιζα κι εγώ με γάλα» εξιστορεί η Αλίντα, που τώρα πια δηλώνει ήσυχη, καθώς «η Κίρα έχει μια σταθερή και ήπια συμπεριφορά, δεν αντιδρά σε επιθέσεις από σκύλους και δεν προκαλεί εντάσεις. Φέρεται στα παιδιά πολύ προσεκτικά και, αν ένα παιδί τη φοβάται, δεν το πλησιάζει».

Όσο για τις αντιδράσεις του κόσμου; Όπως λέει, «στον δρόμο ο κόσμος αντιδρά με περιέργεια, ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί της, να ρωτήσουν εάν είναι επικίνδυνο να ζεις με έναν λύκο και ειδικά όταν υπάρχει παιδί στο σπίτι. Στην πραγματική ζωή, ο κόσμος αντιδρά κανονικά, επειδή η Κίρα είναι πολύ φιλική και δεν ενσταλάζει τον φόβο στους ανθρώπους. Αλλά στο διαδίκτυο, ο κόσμος γράφει διάφορα πράγματα. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, με πολλούς να λένε πως είμαι ηλίθια που έχω ένα αρπακτικό ζώο στο σπίτι».

πηγή: in.gr

Πήρε σπίτι της ένα κουτάβι που βρήκε στον δρόμο – Πλέον είναι ένα τεράστιο θηρίο που τρoμάζει

Οι αλεπούδες ήταν κάποτε οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων σύμφωνα με έρευνα

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button