ΑΤΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΟΣΕ: Αναβάλλεται το αυριανό δρομολόγιο του προαστιακού προς Κιάτο

Προβλήματα στο κομμάτι του εξαερισμού και της πυρασφάλειας παρατηρείται στις σήραγγες της «Κακιάς Σκάλας» το οποίο και βρίσκεται στο δίκτυο του προαστιακού που συνδέει την Αθήνα με το Κιάτο

Στην αναβολή του αυριανού προγραμματισμένου δρομολογίου του προαστιακού σιδηροδρόμου, που κινείται από Αθήνα προς Κιάτο και εν τέλει στο Αίγιο προχωρά ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), καθώς όπως αναφέρεται δεν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις ασφάλειας στις σήραγγες όπως εκείνη της «Κακιάς Σκάλας». Στη σήραγγα υπάρχουν προβλήματα, συγκεκριμένα, στο κομμάτι του εξαερισμού και της πυρασφάλειας, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη τη διάβαση των τρένων από το σημείο.

Οπως αναφέρει το «Open» από την «Κακιά Σκάλα» μέχρι και τις Αφίδνες δεν παρατηρήθηκε κανένα συνεργείο να εκτελεί τα έργα επιδιόρθωσης που προβλέπονται. Στο ίδιο ρεπορτάζ παρατηρήθηκε ένα συνεργείο του ΟΣΕ στον σταθμό «Κάτω Αχαρναί» να αλλάζει απλά μία λάμπα στην πεζογέφυρα, η οποία και είχε «καεί», αλλά να μην εκτελεί τις εργασίες σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν οι οποίες, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκονται στο κομμάτι του εξαερισμού και της πυρασφάλειας.

Μέσα στις σήραγγες της «Κακιάς Σκάλας» που είναι προγραμματισμένα τα δρομολόγια για Κιάτο δεν εκτελείται καμία εργασία για τις επιδιορθώσεις, με αποτέλεσμα να μείνει η σήραγγα χωρίς εξαερισμό, αλλά και χωρίς πυρασφάλεια. Παρόλο που έχουν επισημανθεί οι ελλείψεις και τα «κενά σημεία», τα συνεργεία του ΟΣΕ τις έχουν καταγράψει, αλλά δεν έχουν θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθούν.

Την Δευτέρα θα ξεκινούσε το τμήμα του προαστιακού «Αθήνα – Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Κόρινθος – Κιάτο – Αίγιο».

Οι υπάρχουσες συνθήκες ανατρέπουν το σκηνικό καθώς οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο δεν έχουν λάβει όλες αυτές τις γραπτές εγγυήσεις που έχουν ζητήσει από τον ΟΣΕ.

Έτσι, όχι μόνο δεν θα ξεκινήσει το εν λόγω τμήμα του Προαστιακού, αλλά ούτε και τα τμήματα του υπεραστικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα.

Το σωματείο των μηχανοδηγών (ΠΕΠΕ – Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης), με έγγραφό της, είχε ζητήσει την παράταση της ακινησίας στα τμήματα:

Θεσσαλονίκη – Φλώρινα

Θεσσαλονίκη – Δράμα καθώς και

Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη.

Με πληροφορίες από reader.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button