ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤΑΞΙΔΙ

Ορεινή Αρκαδία: ένας ιδανικός χειμωνιάτικος προορισμός σας περιμένει να τον ανακαλύψετε

Έχοντας ξεκινήσει από την Τρίπολη, την πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας, αρχίζουμε σιγά σιγά και ανηφορίζουμε προς τα πετρόχτιστα χωριά του όρους Μαινάλου.

Πρώτοι σταθμοί, το Λεβίδι και η Βυτίνα, δύο πανέμορφα χωριά, το κάθε ένα με το δικό του χαρακτήρα. Η Βυτίνα φημίζεται για το χειμερινό της τουρισμό καθώς επίσης και για την ξυλογλυπτική της. Η μυρωδιά από τα τζάκια και τις τοπικές λιχουδιές μαγνητίζουν επίσης τους επισκέπτες να επισκεφτούν τη Βυτίνα. Απεναντίας το Λεβίδι είναι ένα χωριό μακριά από τον πολύ τουρισμό. Στο χωριό έζησε ο πολιτικός Αλέξανδρος Παπαναστασίου όπου θα βρείτε και την οικία του.

Λεβίδι, η πατρίδα του πολιτικού Αλέξανδρου Παπαναστασίου.
📸 Σταύρος Παλλάς
Για ένα γρήγορο ελληνικό καφέ στην όμορφη Βυτίνα
📸 instagram.com/_annadri_/

Επόμενοι σταθμοί το Βαλτεσίνικο, τα Μαγούλιανα και τα Λαγκάδια. Αυτά τα τρία χωριά πρόκειται για τα υψηλότερα σε όλη την Πελοπόννησο, με τα Μαγούλιανα να κατακτούν την πρώτη θέση, καθώς βρίσκεται στα 1.300 μέτρα υψόμετρο πάνω από τη στάθμη της Θάλασσας (περίπου όσο η Πάρνηθα). Αντιθέτως, τα Λαγκάδια φημίζονται για την πανοραμική τους θέα προς τα Γορτυνιακά Όρη.

Ο Άγιος Νικόλαος ή το Παλαιομονάστηρο στο Βαλτεσίνικο Αρκαδίας
📸 facebook.com/zaf.zafeiropoulos
Λαγκάδια, ή αλλιώς το μπαλκόνι της Γορτυνίας
📸 instagram.com/jscouro/

Κατηφορίζοντας, με συντροφιά πάντα το όρος Μαίναλο, συναντάμε την όμορφη Δημητσάνα με τα πετρόχτιστα σπίτια της, την αρχοντική Στεμνίτσα με τα επιβλητικά εκκλησάκια της σε κάθε γωνιά του χωριού, καταλήγοντας στην Καρύταινα, ένα χωριό που είναι χτισμένο γύρω από το κάστρο της. Σε αυτά τα χωριά αξίζει να περπατήσετε στα όμορφα σοκάκια τους και να απολαύσετε την τοπική τους κουζίνα.

Η Δημητσάνα, ένα χωριό με πλούσια ιστορία, νόστιμη κουζίνα καθώς και ιστορικά αρχοντικά.
📸 facebook.com/zaf.zafeiropoulos
Η Αρχοντική Στεμνίτσα με ομίχλη
📸 @a.bakokas
Η Καρύταινα ή αλλιώς το ελληνικό Τολέδο
📸 instagram.com/alexandradts/

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη Mονή του Τιμίου Προδρόμου, ένα μοναστήρι κτισμένο επάνω σε βράχο καθώς και τη Μονή Φιλοσόφου, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια σε όλη την Πελοπόννησο καθώς χτίστηκε το 963 μΧ. Παράλληλα σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα καθώς και μια πεζοπορία γύρω από το Λούσιο Ποταμό!

Η Μονή Τιμίου Προδρόμου στη Στεμνιτσα, ένα μοναστήρι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα σε βράχο
📸 instagram.com/moutzou9/

Όμως το πιο σημαντικό από αυτά είναι η οικία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι Αρκαδίας. Όλοι μας γνωρίζουμε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη για τις νικηφόρες μάχες που οργάνωσε κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, όπως αυτής της Τρίπολης. Μια επίσκεψη στο Μουσείο θα σας δώσει τη δυνατότητα να μάθετε περαιτέρω πληροφορίες για την Επανάσταση του 1821!

(με πληροφορίες από: Μαθαίνοντας την Πελοπόννησο fb page)

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button